Kijavították a botlást

Kézilabda-világbajnokság

43

Két csoportmérkőzésen van túl a magyar férfi kézilabda-vá­lo­gatott a Dániában és Németországban zajló közös rendezésű világbajnokságon. Ilyés Ferencék némi meglepetésre döntetlennel kezdtek Argentínával, majd Angolán álltak bosszút a pontveszteségért.

Esélyesként indult a férfi kézilabda-világbajnokságra a magyar válogatott, legalábbis a csoportkört illetően, hogy az első két hely valamelyikét megszerezze. Csoknyai István számításait az első meccs viszont alaposan keresztülhúzta. A magyarok ugyan remekül kezdtek Argentína ellen a nyitómérkőzésen és 5–0-ra elhúztak, ám a folytatásban a dél-amerikai bajnok egyre közelebb került a székelyudvarhelyi Ilyés Ferencet is a soraiban tudó magyar csapathoz. Sőt a második félidő elején a vezetést is átvették. Fordult a kocka. A hajrára már a magyarok futottak az eredmény után, hogy az egyenlítés és a pontszerzés végül összejöjjön és 25–25-re mentsék a találkozót.
A csoport második meccsén, tegnap este viszont már nem kegyelmeztek a nyitásként meglepetésre Katart verő Angolának. A magyar csapat a szünetben 18–8-ra vezetett már, hogy végül 34–24 arányban nyerjenek. Ilyesék legközelebb ma délután 16.30 órától Katar ellen lépnek pályára.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek