2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Kihívás és feltöltődés, határok nélkül

A résztvevőknek elsősorban saját magukat kell felülmúlniuk – hangsúlyozzák a Carpathian Gladiator akadályfutó-verseny szervezői. A Forfun Egyesület és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ immár harmadik alkalommal szervezi meg az eseményt a Gyilkos-tó partján, idén több újítás is van a programban. A szombati rendezvényre az ország minden tájáról, sőt Magyarországról is jelentkeztek, a szervezők elmondása szerint több résztvevő lesz, mint tavaly.

Tavaly is sikeres volt a rendezvény. Kaland és kihívás Fotó: Kertész László
Tavaly is sikeres volt a rendezvény. Kaland és kihívás Fotó: Kertész László

Tegnap kezdték el a pályaépítést a Gyilkos-tó partján, az 5 kilométeres távon 35 természetes és mesterséges akadállyal kell szembenézniük a versenyzőknek. A korábbi két futam tapasztalataiból kiindulva idén is számíthatnak rá a jelentkezők, hogy sárosak, esetenként vizesek lesznek.
Ráduly Andrea szervező lapunknak kifejtette: nem az a legfontosabb, hogy ki lesz első vagy második, mindenkinek a saját korlátaival, félelmeivel kell szembenéznie.
– Nem igényel nagyobb előzetes felkészülést, és az első helyekért sem kötelező versengeni. Sokan végigsétálják a távot, ami nem szabályellenes – mondta.
Ráduly Andrea hozzátette: nemcsak a résztvevőknek, hanem a szervezőknek is feltöltődést nyújt a rendezvény, a változatosság kedvéért pedig újításokat is bevezettek: elsősorban a pálya szerkezetében lesznek kisebb változtatások, emellett idén nemcsak a legnagyobb létszámú, hanem a három leggyorsabb csapatot is díjazzák.
A Carpathian Gladiator történetében először külön futamot tartanak a gyermekeknek, az esemény utolsó akkordjaként egy Carpathian Gladiator Kid Race elnevezésű pályával várják a 8–13 éves bátor gyermekeket, számukra 1 kilométeres lesz a táv. Az ötlettel kapcsolatban Ráduly Andrea kifejtette: tavaly egy család közösen tette meg a távot, ebből kifolyólag úgy gondolták, hogy a közös családi élmény érdekében idéntől a gyermekeknek is lehetőséget biztosítanak.
Mindeddig több mint százan jelentkeztek, a szervezők szerint szinte biztos, hogy meghaladják a tavalyi 120 résztvevőt. Jelentkezni továbbra is lehet, egyénileg 90 lejt, míg csapatban 70 lejt kell fizetni. A nevezési díjakat a következő bankszámlaszámra várják: RO78 BTRL RONC RT02 7055 8801.
Helyszíni jelentkezést is elfogadnak, ebben az esetben egyénenként 100 lejbe, csapatban egy főnek 90 lejbe kerül a benevezés. A résztvevők idén is kapnak egy kezdőcsomagot, amely egy pólót, valamint frissítőt tartalmaz, aki pedig ezt nem igényli, annál a benevezési díj is csökken.
A szervezők hangsúlyozzák: a jelentkezés mellett a helyszíni regisztráció is kötelező, amelyet a verseny napján, szombat reggel 8 és 11 óra között kell megtenni.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb