Kihirdették a rajzpályázat eredményeit

Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt

798

Segítségnyújtás, ahogy én látom címmel hirdetett rajzpályázatot gyermekeknek május 8-án a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt, a felhívásra több mint 350 munkát küldtek a gyergyószéki iskolákból. A megyei szervezet gyergyószentmiklósi alegységé­nek önkéntese, Ferenczi Lilla rámutatott, őket is meglepte a magas részvételi arány, az pe­dig külön öröm, hogy a gyermekek mennyire különbözőképpen, mé­gis egységesen értelmezik a segítségnyújtás fogalmát. Épp a szervezetnek is segítségre, támogatásra lenne szüksége, azonban nemcsak kapni akarnak, jó szokásukhoz híven, adnak is cserébe.

Kreatív rajzok születtek. Segítségnyújtás gyermekszemmel

Az előkészítős és ötödik osztályos közötti gyermekeknek hirdette meg rajzpályázatát a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt, és mindegyik korosztályban első, második, illetve harmadik helyezettet hirdettek.
Az első helyezettek a következők: az előkészítősöknél Bodó Árpád a Fogarasy Mihály Általános Iskolából, az elsősöknél Székely Cecília a Vaskertes Általános Iskolából, a másodikosoknál Kémenes Vivien szintén a Vaskertesből, a harmadik osztályosoknál Portik-Hegyi Anna a gyergyóremetei Fráter György Általános Iskolából, a negyedikeseknél Fórika Rebeka a Vaskertes Általános Iskolából, az ötödik osztályosoknál pedig a gyergyószentmiklósi Sfân­tu Nicolae Gimnázium tanulója, Postolachi Olga-Ana bizonyult a legügyesebbnek.
– Mindig elmondjuk, hogy miért fontos és miért jó segíteni, és kíváncsiak voltunk, hogy a gyermekek miként értelmezik a segítségnyújtás fogalmát – jegyezte meg Ferenczi Lilla, hozzátéve: a pályázat különdíját a remetei Fráter György Általános Iskola osztálya érdemelte ki, akiknek hamarosan egy elsősegélynyújtó napot szerveznek, ahol a gyermekek többek között a különböző eszközöket is kipróbálhatják.
A beérkezett munkákból összeállított tárlatot július 13-án, délután 5 órakor nyitják meg a gyergyószentmiklósi művelődési ház előterében, és a gyermekek díjazására is ekkor kerül sor.

Adományokat várnak
Folyamatosan segítenek, most azonban nekik is segítségre van szükségük. A közösségi oldalon közzétették, hogy egyrészt a 2016-ban kapott mentőautó forgalomba helyezésére, másrészt az elsősegély-sátor felújítására (újraponyvázásá­ra) gyűjtenek anyagi támogatást. Hozzávetőleg 5000 lejre van szükségük, cserébe viszont adni is igyekeznek: július 6-án gokartozni lehet a művelődési ház előtti téren, a bevételt pedig a fent említett célokra fordítják, ugyanakkor, ha néhány gyergyószentmiklósi kávézóban piros szalvétát igénylünk, 1 lejjel támogatjuk a világszervezet alegységét.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.