Kihasználni a lehetőségeket

FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo

93

Hatalmas érdeklődés előzi meg a ma esti FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo labdarúgó Románia-kupa-találkozót, amelyre a csíki csapat nem borította fel a felkészülési menetrendjét. Úgy készülnek, mint egy bajnoki meccsre.

Esti világításban készült a Dinamo ellen az FK Fotó: László F. Csaba

A csíkszeredai labdarúgás-történetben csupán egyszer történt meg, méghozzá a Csík­szeredai Rapiddal, hogy eljus­son a Románia-kupa nyolcaddöntőjébe, ám onnan már nem tudott továbblépni. A ma este 19 órától kezdődő FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo összecsapáson sem a csíki alakulat a favorit a román labdarúgás egyik kirakatcsapata ellen, még akkor is, ha a fővárosiak bukdácsolnak az idei szezonban. Fordulók óta képtelenek nyerni, legutóbb a kiesőjelölt Chiajnával ikszeltek, edzőváltások és belviszályok tarkítják mindennapjaikat és a játékosaik sorra akarnak eligazolni.
Mindezek fényében azért nem annyira reménytelen az FK sorsa, és amennyiben számításba vesszük, hogy nemzetközi szinten is a különböző kupasorozatok azok, ahol a kiscsapatok labdába tudnak rúgni, nincs minden remény veszve.
Ezen a véleményen van a csíki csapat egyik legtapasztaltabb játékosa, Bajkó Barna is, aki megkeresésünkre készségesen nyilatkozott.
– Úgy készülünk, mint egy bajnoki meccsre. Különösen nagyobb hangsúlyt nem kapott a stáb részéről, hogy a Dinamóval játszunk. Elnézve a Dinamo formáját nem érzem úgy, hogy esélytelenek lennénk. Ugyanakkor fontos lesz, hogy a lehetőségeinket majd a lehető legnagyobb arányban használjuk ki, fegyelmezetten játsszunk végig a találkozó során, és nagyon kell figyeljünk a rögzített helyzetekre. Biztos, hogy egy nagy élmény lesz a meccs, többen most fognak életükben először ilyen komoly találkozót letudni, telt ház előtt és esti világítással. Fel kell készülnünk erre is, és épp a legutóbbi edzésünk már esti időpontban volt – fogalmazott Bajkó.
A ma esti találkozóra Marosvásárhelyről érkeznek a csendőrök, mintegy százan, akik a klub által felkért őrző-védő céggel karöltve vigyáznak a rendre. Ugyanakkor jelen pillanatban sincs biztos információ arról, hogy híresen magyarellenes Dinamo-szurkolók „megtisztelik-e” jelenlétükkel az összecsapást.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek