Kihasználják a csendes időszakot

Belső terek felújítása a Figuránál

49

Több mint egy hónapja csendes a színházterem Gyer­gyó­szentmiklóson is: a szigorítások értelmében nincsenek előadások, az élet azonban továbbra is zajlik a Figura Stúdió Színháznál. Az intézménynél belső felújítási munkálatokat végezve használják ki a rendelkezésre álló időt, emellett virtuálisan tartják a kapcsolatot a közönséggel.

Megújulnak a belső terek a gyergyói színháznál                                                 Fotó: Figura Stúdió Színház

Belső felújításokra, rendrakásra használja a megszorítások időszakában előállt csendes heteket a színház: március végén kezdődtek el a belső terek felújítási munkálatai a biztonsági előírások szigorú betartásával. A színház műszaki munkatársai a folyosók felújításával, a nagyterem és a stúdióterem színpadainak felcsiszolásával és újrafestésével, a kulisszák meszelésével foglalkoznak. Eközben a varróműhelyben védőmaszkok és új színpadi takarások készülnek. A nyilvános színházi tevékenység újraindulásakor megújult színháztermekbe várja közönségét a Figura – áll a színház által kiadott közleményben.
A színészek online folytatják a próbákat: jelenleg Janina Carbunariu Stop the tempo! című művét próbálják és a S.Ö.R. (Shakespeare összes rövidítve) című előadásra készülnek.
Az áprilisban útjára indított virtuális színházi előadásokat májusban is folytatják a megszokott ütemben: minden hétvégén három napon keresztül az az előadás kerül sugárzásra a színház YouTube-csatornáján, amelyre a legtöbben szavaztak a hét első felében.
A tánc világnapja alkalmából ma tíz órától egész nap elérhető lesz a 2009-ben bemutatott Játszótér című mozgásszínházi előadás, amelyben Bozsik Yvette magyarországi koreográfus első ízben dolgozott együtt a gyergyószentmiklósi társulat prózai színészeivel.

Boncina-Székely Szidónia

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.