Kiesett a hokiválogatott

74

Nem sikerült a Divízió I-ben maradnia a romániai jégkorong-válogatottnak, a csapat pont nélkül zárta a zágrábi B csoportos vébét és kiesett. Jövőben a negyedik értékcsoportban játszhatnak.

Nem sikerült a kitűzött célt elérnie a Divízió I B csoportos jégkorong-világbajnokságon a romániai válogatottnak, a bentmaradás helyett kiesett a gárda, így jövőben a negyedik értékcsoportban küzdhetnek újra a hokisok a feljutásért. A zágrábi tornát Ukrajna nyerte és jutott vissza a Divízió I A csoportba.
A romániai válogatott a zágrábi torna első napján, április 17-én az ukránokkal kezdett és kapott ki, hétfőn pedig a litvánok győzték le a Geréb István és Nelu Alexe által irányított gárdát. Szerdán a horvátok is elpáholták a csapatot, pénteken pedig a britek nyertek ellenük. Szombaton a bennmaradásért az észtek ellen küzdött a romániai csapat, egy győzelem – akár egy kétpontos is – a kitűzött cél elérését jelenthette volna a Geréb–Alexe páros és legényei számára. A meccs feléig nem esett gól, ezt inkább a védelemnek és Onodinak köszönhették a válogatott tagjai, ám a második szünetig háromszor is eredményesek voltak az észtek úgy, hogy a romániai válogatott mindössze két kapura lövést jegyzett. Az utolsó harmadra kiegyenlítődött a játék, viszont gól nem esett, így az észtek – akik egyébként a britek ellen is szereztek egy pontot – megérdemelten maradtak a hokivilág harmadik vonalában, míg a romániai csapat „liftezett”, azaz tavaly feljutott, idén pedig visszaesett a Divízió II A csoportjába.

Eredmények, állás
Eredmények: Észtország – Lit­vánia 2–7, Ukrajna – Románia 6–1, Horvátország – Nagy-Britannia 1–4, Litvánia – Románia 5–1, Nagy-Britannia – Észtország 4–3 – aranygóllal, Ukrajna – Horvátország 4–1, Ukrajna – Észtország 7–1, Nagy-Britannia – Litvánia 8–0, Románia – Horvátország 5–12, Nagy-Britannia – Románia 6–1, Litvánia – Ukrajna 2–1, Horvátország – Észtország 5–3, Ukrajna – Nagy-Britannia 2–1, Észtország – Románia 3–0, Litvánia – Horvátország 1–2 – szétlövéssel.
A csoport végeredménye: 1. Uk­rajna 12 pont, 2. Nagy-Britannia 11 p., 3. Litvánia 10 p., 4, Horvátország 8 p., 5. Észtország 4 p., 6. Románia 0 p.
Jövőben a Divízió II A csoportban Belgium, Spanyolország, Izland, Szerbia és Ausztrália lesz a romániai válogatott ellenfele.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek