Kiemeltként a pótselejtezőbe

50

A legjobb harmadik helyre pályázott a magyar labdarúgó-válogatott, ami a jövő évi Európa-bajnoki pótselejtezőt illeti. A válogatottnak pedig erre esélye is volt, hiszen egészen a kedd esti mérkőzésekig a legjobbak voltak a harmadikok ranglistáján. A lettek és az izlandiak viszont áthúzták a számításaikat. Jöhet a pótselejtező, ahol kiemeltek lesznek, de talán csak a szlovénok elfogadható ellenfél.

A magyar labdarúgó-válogatott pótselejtezőre kényszerül a 2016-os, franciaországi kontinensviadal kvalifikációs sorozatában, mivel nem lett legjobb csoportharmadik. Bernd Storck szövetségi kapitány csapatát még a törökök előzhették meg a csoportkör utolsó, keddi játéknapján. Ez be is következett, ugyanis hazai pályán Selcuk Inan 89. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1–0-ra legyőzték a már biztos részt vevő Izlandot, illetve Kazahsztán szintén 1–0-ra nyert Lettországban. A nemzeti együttes az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az Eb-re pedig története során harmadszor juthat ki, legutóbb erre 1972-ben volt példa. A novemberi pótselejtező sorsolását vasárnap tartják. A lehetséges ellenfelek: Norvégia, Dánia, Írország és Szlovénia.

Eredmények
A csoport, 10. forduló: Lettország – Kazahsztán 0–1, Hollandia – Csehország 2–3, Törökország – Izland 1–0. A végeredmény: 1. Csehország 22 pont (továbbjutott), 2. Izland 20 (továbbjutott), 3. Törökország 18 (továbbjutott mint legjobb harmadik), 4. Hollandia 13, 5. Kazahsztán 5, 6. Lettország 5.
B csoport, 10. forduló: Belgium – Izrael 3–1, Ciprus – Bosznia 2–3, Wales – Andorra 2–0. A végeredmény: 1. Belgium 23 pont (továbbjutott), 2. Wales 21 (továbbjutott), 3. Bosznia 17, 4. Izrael 13, 5. Ciprus 12, 6. Andorra 0.
H csoport, 10. forduló: Bulgária – Azerbajdzsán 2–0, Olaszország – Norvégia 2–1, Málta – Horvátország 0–1. A végeredmény: 1. Olaszország 24 pont (továbbjutott), 2. Horvátország 20 (továbbjutott), 3. Norvégia 19, 4. Bulgária 11, 5. Azerbajdzsán 6, 6. Málta 2.
A 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő válogatottak: Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia, Horvátország, Törökország.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek