vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kiégett egy lakóház

Szombaton este nyolc óra után kigyúlt egy homoródszentmártoni családi ház kéménye, a lángok átterjedtek a házra, míg végül hét tűzoltócsapatnak sikerült eloltania a tüzet. Két hét alatt ez a negyedik tűzeset a homoród-menti községben.

Egy négytagú család maradt otthon nélkül Fotó: Őrhegy Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az épület váza ugyan megmaradt, de a tetőszerkezet és az épület belseje a tűz martalékává vált – tájékoztatta lapunkat Nágó István, Homoródszentmárton alpolgármestere, aki maga is részt vett az oltásban. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy gyorsan érkezett a segítség: a homoródszentmártoni és szentpéteri önkéntes tűzoltók mellett részt vettek az almási, lövétei, oklándi, újfalusi önkéntesek, illetve a székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltók is. A falu lakossága összefogott, tegnap elhordták az elszenesedett hulladékot, és ma már elkezdik a gyűjtést a család megsegítésére. A helyi önkéntesek szerkocsija mindig megtöltve, készenlétben áll, de a polgári lakosság is segített, tartályokkal hordta a vizet szombat este.
Két hét alatt ez volt a negyedik tűzeset a térségben: Homoródkeményfalván egy csűr égett le, Gyepesben és Kénosban egy-egy szénakazal vált a tűz martalékává.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb