szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kiégett egy lakás Udvarhelyen

Vasárnap délután Székelyud­var­helyen, a Budvár negyedben kiégett az Ötvös család lakása. A háromtagú család mindene a tűz martalékává vált, beleértve az irataikat is. Segítségre szorulnak.

Vasárnap délután teljesen kiégett az amúgy is rossz körülmények között lakó Ötvös család lakása. A lakók közül senki nem tartózkodott otthon, valószínűleg rövidzárlat okozhatta a tüzet. Ötvös Vinetu elmondta, bekapcsolva hagyták a televíziót, s már hazafelé jövet szaladtak szembe velük, hogy siessenek, mert ég a ház. „Ami a házban volt, minden porrá égett, csak a ruhák, amik rajtunk vannak, azok maradtak meg. Szociális segélyből élünk, hárman 300 lejt kapunk egy hónapban. Mindkét gyerekemet – Tímeát és Vinetut – öt hónapja vettem ki az oklándi elhelyező központból. Küldtek, hogy menjünk a hajléktalanszállóra aludni, de szégyelltem odamenni, a testvéremnél húzzuk meg magunkat, amíg teszek egy ajtót, egy ablakot, s aztán elalszunk a földön is. Ők is egy szobában laknak, nem hiányzunk onnan se” – mondta a családapa.
Nem csupán a gyermekotthonból kikerült fiatalok, hanem a hátrányos helyzetben lévő emberek megsegítéséért dolgozó Tegyünk Egymásért Egyesület felvállalta a gyűjtést, nem csupán azért, mert az érintettek még senkitől nem kaptak semmilyen segítséget, hanem mert segíteni szeretnének a két kiskorún – fogalmazta meg Csányi Attila egyesületi elnök.
A károsultak szívesen fogadnak ruhaneműt, tartós élelmiszert, tisztítószert is. Aki adakozni szeretne, keresse a Tegyünk Egymásért Egyesület munkatársait az Építők 5/16. szám alatt.

Nagyálmos Ildikó

Előző cikkSakksuli (393.)
Következő cikkMozgás!

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb