Kiegészítették a keretösszeget

Gyapjúértékesítési támogatás

107

Több mint 14 millió lejt fordít idén a gyapjúértékesítési támogatás kifizetésére a mezőgazdasági minisztérium. Hargita megyéből a kilónkénti 1 lejes minimis-támogatást a program keretében értékesített 184 tonnányi gyapjú után 178 juhtartó várhatja.

Nyírásra váró juhok. Kilónként egy lejjel többet ért idén a gyapjú Fotó: Domján Levente

A benyújtott támogatásigénylések összesítése nyomán tizennégymillió lejre – egészen pontosan 14,428 millióra – növelte a gyapjúértékesítési „de minimis” támogatás idei keretösszegét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium. Az erről szóló 1474-es sz. miniszteri rendelet hétfőn jelent meg a Hivatalos Közlönyben.
A hazai költségvetésből finanszírozott kilónként 1 lejes minimis-támogatást azok a juhtartók vehetik igénybe, akik az állataikról lenyírt gyapjúmennyiséget hivatalosan, számlával kísért módon engedélyezett gyapjúbegyűjtő központoknak vagy közvetlenül a gyapjúfeldolgozó üzemeknek értékesítik.
Hargita megyéből a program keretében – az előzetes szándéknyilatkozataik alapján – 635 juhtartó hozzávetőleg 325 tonnányi gyapjú értékesítését vállalta, ám elszámolásaik benyújtása nyomán a támogatást eleddig csak 178 juhtartó vette igénybe. Számukra a kilónkénti 1 lejes támogatás révén idén összesen 184 tonnányi gyapjú értékesítése vált kifizetődőbbé – tájékoztatta lapunkat Török Jenő, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője. A Hargita megyei gazdák számára az értékesített gyapjú után járó 184 ezer lej támogatást a mezőgazdasági igazgatóság hamarosan folyósítja.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek