Kicsivel az országos átlag alatt

Pótérettségi-eredmények

72

Közzétették szombaton a pótérettségi első eredményét. Az oktatási minisztérium honlapján is megtekinthető országos értékelés és a Hargita Megyei Tanfelügyelőségtől kapott statisztikai adatok szerint a térségben vizsgázók eredménye kicsivel az országos átlag alatt marad.

 

Az első Hargita megyére vonatkozó pótérettségi-eredmények szerint a vizsgázók 22,73 százaléka szerzett diplomát. Az őszi vizsgasorozatra 819 diák iratkozott be, közülük végül 115-en nem jelentek meg a vizsgán, egy tanulót pedig – amint arról már korábban beszámoltunk – kizártak a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgáról.
Az összesített megyei adatok szerint az országos szintű felmérésen a vizsgázók közül 160 tanuló kap érettségi diplomát, 543 diáknak pedig nem sikerült az átmenéshez szükséges 6-os átlagot elérnie.
A térségben pótérettségizők között senki nem írt 9-es vagy 10-es dolgozatot, 120 diák 6–6,99 közötti átlaggal zárta a vizsgasorozatot, 32-en 7–7,99 közötti, míg nyolcan 8–8,99 közötti médiával érdemelték ki a diplomát.
A tanügyminisztérium által közzétett adatok szerint országos szinten az augusztus végén vizsgázók 26,9 százalékának sikerült az érettségije.
Az első eredményeket követően a vizsgázók természetesen megóvhatták a dolgozatok értékelését, a végleges pótérettségi-eredményeket az újrajavítást követően, szeptember 6-án közlik.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek