Kiállításmegnyitó a Kós Károly Szakközépiskolában

199

Június 14-én, délután 5 órakor kezdődött a Kós Károly Szakközépiskola immár hagyományossá vált tanévzáró kiállításának megnyitója. A kiállítás anyagát – az elmúlt évekhez hasonlóan – az építészeti formatervező osztályok tanulóinak munkáiból válogatták a szaktanárok.

„Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra” – Weöres Sándor verssorával indította megnyitóbeszédét Albert Gyöngyi igazgatóhelyettes. A jelen lévő szülők, tanulók, tanárok, meghívottak számára Tamás Bernadett tanárnő ismertette a kiállított munkákat. A IX. C osztályosok év elején a Tornyok témát kapták tervezésre és makettezésre, mindenki a saját egyedi útján haladt a téma megvalósításával. Ezekből a munkákból láthatunk néhányat, valamint saját tervezésű és kivitelezésű gyertyatartókat, illetve lámpákat, kollázsokat, nonfiguratív és figuratív festményeket, saját szobaterveket valamint pont–vonal–folt kompozíciókat.
A X. C osztályosok a nekik éppen aktuális, mozaikszerűen megoldott festményeiket állították ki. Ezeken kívül láthatnak még tőlük díszítő jellegű kompozíciókat, tájképeket, különböző, tussal és más technikával készült grafikai munkákat, ruhaterveket, valamint színpadi látványterveket is.
A XI. C osztályosok kiállított alkotásainak egy része csendélet, több pályamunka, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem által meghirdetett pályázatra készültek. Ezenkívül láthatnak még drapériatanulmányokat, bútorterveket, számítógépes fotómontázsokat, csendéleteket, valamint még felmérés reprodukciókat is, megtekinthető még két, a gyerekek által készített, nagyobb méretű, batikolt textília is amely az újonnan, ugyancsak a tanulók által megvalósított fogas alatt kapott helyet.
Mielőtt a jelenlevők elmélyültek volna a kiállított alkotások élvezetében, díjazták az arra érdemeseket. Azok a tanulók, akiknek legtöbb munkáját állították ki, elismerő oklevelet, valamint hasznos ajándékokat vehettek át, szintén Csíkszereda Polgármesteri Hivatala jóvoltából: Miklós Ákos, Bardócz István, Pál Tamás a IX. C osztályból, Kósa Adrienn, Péter János, Temérdek Ajnácska a X. C, illetve Nagy Ágota, Sántha Szabolcs és Udvari Bálint a XI. C. osztályból.

Ferencz Lilla tanárnő, Csíkszereda

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.