Kiállítás a megyeházán

97

Nézőpontok címmel tárlat nyílt tegnap a megyeháza földszinti kiállítótermében: a Vámszer Géza Művészeti Népiskola grafika–festészet és reklámgrafika szakos diákjainak munkáit vonultatja fel a kiállítás.

Megmutatva a közönségnek. Szárnybontogatás Fotó: László F. Csaba

A tárlat gerincét a Népiskola kezdő és haladó festészet szakos diákjai által készített kompozíciós munkák alkotják, amelyek kreatív festészeti feladatokra készültek. Ugyanakkor az általános grafika szakos diákok munkái is megtekinthetők.
– Úgy válogattuk ki a tárlat anyagát, hogy a hangsúly a kreatív hetek alkotásain legyen. Emellett láthatók rajz- és színbeli tanulmányok is. Megtekinthetők továbbá az alkalmazott grafika szakosok csendéletei és „logótanulmányai” – fogalmazott a megnyitón Tompa Bors Eszter, a grafika–festészet szakosok tanára. Csoportja 25 diákból áll, az életkoruk 8 évtől 65-ig terjed, és mint mondta: az ő fejlődési szintjüknek megfelelően kompozíciós gyakorlatokkal stimulálva próbálták létrehozni azokat a munkákat, amibe belecsempészik a saját gondolataikat, érzelmi világukat.
A megnyitót követően Csiszér Attila alkalmazott grafika szakos tanár a két szak közötti különbségekre hívta fel a figyelmet.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek