Kialakultak a csoportok

49

Az Európai Kézilabda Szövetség kisorsolta a Bajnokok Ligája férfi és női csoportbeosztásait, illetve selejtezőcsoportjait. A magyarok négy, míg a románok két csapatot delegálhattak. A Veszprém, a Győr és a CSM Bukarest brutális csoportba került, utóbbi kettő ráadásul ugyanabba a kvartettbe.

Nehéz csoportba került a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában – derült ki az európai szakszövetség honlapjáról. A tavalyi döntős magyar bajnok azonos csoportba került a Barcelonával, a PSG-vel, a Flensburggal és a Kiellel is. A férfiaknál erősebb és gyengébb ág van. Utóbbiba került a román bajnok Bukaresti Dinamo. Az erősebb ág csoportelsői egyenes ágon bejutnak a negyeddöntőbe, a 2–6. helyezettek jutnak még tovább a kieséses szakaszba, ahol csatlakozik hozzájuk további két csapat a gyengébbik ágról. A nőknél a tavalyi két döntős, a Győr és a Bukaresti CSM azonos kvartettbe került kiegészülve a Rosztov Donnal és Midtjyllanddal. Brutális csoport. A Ferencváros a Vardar Szkopjéval, illetve az Asztrahanocskával került.

Férfiak
Erősebbik ág: A csoport: Te­le­kom Veszprém, Barcelona, PSG, Silkeborg, Wisla Plock, Flensburg-Handewitt, Schaffhausen, THW Kiel; B csoport: Rhein-Neckar Lö­wen, Kielce, Vardar Szkopje, PPD Zágráb, Meskov Breszt, MOL-Pick Szeged, Celje, Kristianstad.
Gyengébbik ág: C csoport: La Rioja, Metalurg Szkopje, Csehovszkije Medvegyi, Mont­pellier, Elverum, az 1. selejtezőcsoport győztese; D csoport: HBC Nantes, Tvis Holstebro, Motor Zaporizzsja, Besiktas, Bukaresti Dinamo, a 2. selejtezőcsoport győztese.
A selejtezőcsoportok beosztása: 1. csoport: Gorenje Velenje, Eperjesi Tatran, Red Boys Differdange, Riihimäki Cocks; 2. csoport: ABC/UMinho, Bregenz Handball, Achilles Bocholt, Maccabi Tel-Aviv.

Nők
Főtábla: A csoport: Buducnost Podgorica, Thüringer HC, Metz HB, az 1. selejtezőcsoport győztese; B csoport: Vardar Szkopje, Asztrahanocska, Ferencváros, a 2. selejtezőcsoport győztese; C csoport: Győri Audi ETO, Bukaresti CSM, FC Midtjylland, Rosztov Don; D csoport: Larvik, Esbjerg, IK Sävehof, a 3. selejtezőcsoport győztese.
A selejtezőcsoportok beosztása: 1. csoport: Glassverket, Podravka Koprivnica, Sercodak Dalfsen, Yeni­mahalle; 2. csoport: HC Leipzig, Hypo NÖ, Bera Bera, GK Gomel; 3. csoport: Krim Ljubljana, Selgros Lublin, Indeco Conversano, Iuventa Nagymihály.

HN-összefoglaló

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.