KHL-es oroszok Székelyföldön

Igazolt a Sportklub és Gyergyó is

172

Néhány nap leforgása alatt a jégkorong Erste Ligában, illetve a román bajnokságban is induló Csíkszeredai Sportklub és Gyergyói HK három orosz játékos leigazolását jelentette be. Igazi székelyesen orosz meccsek vannak kinézőben.

Vorobojv személyében NHL-et megjárt sportoló Gyergyóban

ACsíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata által a tavalyi szezonban bevált módszert honosítja meg a Gyergyói HK is a soron következő bajnoki idényben. Vagyis a hazai játékosok mellé igencsak tapasztalt, KHL-t is megjárt orosz sportolók érkeznek.
A Gyergyói HK elsőként a 36 esztendős Pavel Vorobjov leigazolását jelentette be, aki mindaz mellett, hogy volt orosz bajnok, 56 meccs erejéig az NHL-ben is bemutatkozott. 2013-ig volt stabil KHL-es, ami után vándorolt, és most Krakkóból jön a csatár. Másodikként Alekszej Vaszilcsenko bejelentése érkezett. A 37 esztendős volt kazah válogatott csatár is több mint 500 KHL-es meccs rutinjával érkezik Gyergyószentmiklósra.
A Csíkszeredai Sportklub is megnevezte második légiós hátvédjét. A klub már korábban közölte, hogy Vjacseszlav Belov mellé érkezni fog még egy védő. Ő nem más, mint a 35 esztendős Vitalij Sulakov, aki a 2003/2004-es idénytől kezdve stabil tagja valamely KHL-es csapatnak. Ő is több, mint 500 KHL-es meccs tapasztalatával érkezik Székelyföldre, méghozzá a Jugra Hanti-Manszijszktól.
A Gyergyói HK további négy, míg a Csíkszeredai Sportklub egy légióst fog megnevezni a napokban. Várhatóan mindannyian oroszok lesznek. Ennek fényében pikáns és izgalmas székelyföldi derbikre van kilátás.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.