Kézműveskört indított a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület

74

A galócási kötőlányok kezdeményezését követően a maroshévízi Dr. Urmánczy Nándor Egyesület tavalyi évzáró gyűlésén fogalmazódott meg egy másik kézműveskör indításának gondolata, az első találkozót az elmúlt szombaton tartották. Czir­ják Károly, a szervező egyesület elnöke lapunknak kifejtette: a maroshévízi magyarság össze­tartása mellett jótékonysági cél­ja van a klubnak: a saját készítésű tárgyak eladásából befolyó összeget a rászorulóknak adományozzák.

Hangulatos kézműveskör a hittanteremben. Társasági és társadalmi haszna is van
Hangulatos kézműveskör a hittanteremben. Társasági és társadalmi haszna is van

Családias hangulat jellemez­te a kézműveskörre je­lent­kezők első találkozá­sát, amelyen összesen 24 személy gyűlt össze a maroshévízi római katolikus hittanteremben. Czirják Károly, a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület elnöke megjegyezte, javarészt fiatalokat köszönthettek, nyolc gyermek is részt vett a klub első összejövetelén.
A résztvevők különböző díszeket készítettek, horgoltak, fontak, kötöttek, a kicsik a lisztből, sóból és olajból előállított házi gyurmát is kipróbálták. Mulatságos pillanatokat okozott a tojásból készített emberfej, amelyen a beleültetett búza szolgált hajkoronaként, de ékszereket is készítettek természetes alapanyagokból.
– Úgy terveztük, hogy minden második szombaton összeülünk, majd a templom udvarán tartott kiárusítások alkalmával értékesítjük munkánk gyümölcsét – fogalmazott Czirják Károly, hangsúlyozva: a teljes bevételt a helyi plébános, László Áron kapja kézhez, aki majd belátása szerint szétosztja azt a rászorulók között.
A klubtagok között olyan diákok is vannak, akik ezeken az alkalmakon tanulnak meg kötni és fonni, az idősebbek szerint pedig a régi fonók hangulatát idézi a találkozás, amikor énekszóval zajlott a komoly munka.
Továbbra is várják a jelentkezőket, azt remélve, hogy az elkövetkező időszakban egyre népesebb csapat gyűl majd össze a hittanteremben.
A Dr. Urmánczy Nándor Egyesületnél egy percig sem áll meg az élet, a szervezet elnöke rámutatott: a magyar miniszterelnökségtől kaptak egy közel
10 000 lejes támogatást, amelyből a helyi Kemény János Gimnáziumban működő Szent Péter és Szent Pál Napközi Otthon gyermekeinek biztosítanak min­den második nap kétfogásos meleg ebédet.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek