Kezdődnek az egyházi táborok

Kicsiknek, nagyoknak, családoknak

361

Nagyon fontos, hogy a nyári időszakot ne csak kellemesen, hanem hasznosan töltsük – mutatott rá tegnap Portik-Hegyi Kelemen gyergyószentmiklósi főesperes, plébános. Négy táborra készülnek, amelyekkel a gyerekeket, a fiatalokat és a szülőket is igyekeznek megszólítani. Megjegyezte: a táborok főként lelki vonatkozásúak lesznek, a gyermekek esetében azonban a csapatmunkára is hangsúlyt fektetnek.

Portik-Hegyi Kelemen. A lehetőségekről tájékoztatott Fotó: Kertész László

Elsős–hetedikes gyermekek számára szervezik az idei első nyári tábort, amely június 20-án kezdődik, a helyszín pedig Ivó lesz. Portik-Hegyi Kelemen főesperes, plébános rámutatott: bibliai, lelki vonatkozású táborról beszélünk, ahol a gyermekek 8-10 fős csoportokban végzik a különböző feladatokat.
A nagyobbak táborát július 2–6. között tartják, amivel kapcsolatban a főesperes megjegyezte: örömteli, hogy az egyetemisták visszajárnak, akik annak idején gyermekként is részt vettek ezeken a tevékenységeken. Mint mondta, a táborok létrejötte összefogásnak köszönhető, külön kiemelve Hargita Megye Tanácsának támogatását.
A további táborokat illetően megjegyezte: augusztus végén vagy szeptember elején családos tábort tartanak, majd szintén szeptemberben a Fülöp-szigeteken tartott – főként fiataloknak szóló – GenFest témájában szerveznek összefoglaló tábort. A főesperes közölte: a főesperesség társszervezőként szerepel itt, és nemzetközi eseményről beszélünk, amelynek helyszínéül Borzontot jelölték meg, és hozzávetőleg 200-250 résztvevőre számítanak.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.