Kezdődik az Édesanyák Hete

Idén a hetes szám bűvkörében

32

A Csíki Anyák Egyesülete idén hétéves, ahogy az általuk szervezett Édesanyák Hete rendezvénysorozatot is hetedszer szervezik meg az anyák napját követő héten. Május 7. és 12. között a megyeháza márványtermében mindennap érdekes előadások, torna, ruhabörze, néptánc, de még tombola is lesz – utóbbi a zárónapon.

Tavaly is megöntözték a születés fáját. Gondoskodás Fotó: László F. Csaba / archív

Az esemény fővédnöke Só­gor Enikő klini­kai pszi­chológus, pszicho­te­­ra­peu­ta, a Prosperitas Vitae Egyesület elnöke, aki elkötelezett a kora gyermekkori intervenciós szolgáltatások hálózatának meghonosítása és használhatóvá tétele érdekében. A témához kapcsolódóan aláírási íveket is a résztvevők rendelkezésére bocsátanak egész héten, hogy kézjegyükkel a meglévő oktatási és szociális törvények javítását szorgalmazhassák az alapgondolattal együtt érzők – közölte a Csíki Anyák Egyesülete.
„Törekszünk arra, hogy minden évben ezen alkalomkor jótékonykodjunk, éppen ezért most egy igen ritka betegségben szenvedő 6 éves kisfiún szeretnénk segíteni, Somodi Zolikán, aki Hunter-szindrómában szenved” – olvasható az egyesület közleményében. Az egyhetes program során klinikai vizsgálatainak anyagi hátterének biztosításához járulnának hozzá.
Az esemény ideje alatt délutánonként gyermekfelügyeletet biztosítanak a márványterem előterében a Care2Travel önkéntesei jóvoltából, ahol fakörhinta várja a legkisebbeket, és hagyományos fajátékokat is kipróbálhatnak, társasozhatnak, festegethetnek a nagyobbak. Szombaton arcfestéssel kedveskednek a legkisebbeknek, illetve a hét folyamán támogatási jelleggel ruhavásárt biztosítanak az édesanyáknak.
A 7. Édesanyák Hete részletes programja megtekinthető a csikianyak.ma honlapon, illetve az esemény hivatalos Facebook-profilján.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.