Kezdődik az aláírásgyűjtés

Barti Tihamér az EP-választásokról

159

Belekezdett az RMDSZ az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos aláírásgyűjtésbe, így Gyergyó térségében is arra kérik a lakosságot, amennyiben tehetik, írják alá az immár leegyszerűsített formanyomtatványt – hangzott el az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke, Barti Tihamér tegnapi sajtótájékoztatóján.

Barti Tihamér. Bízik a pozitív hozzáállásban Fotó: Kertész László

A május 26-i európai parlamenti választásokon indulni akaró szervezetek 200 000 aláírást kell összegyűjtsenek. Az RMDSZ az elkövetkező három hétben kívánja ezt megtenni, a Gyergyó területi szervezet és az RMDSZ Hargita megyei soros elnöke, Barti Tihamér pedig rámutatott: Gyergyóban legalább 11 000 aláírást gyűjtenének, így arra kéri mindazokat, akiket felkeresnek az önkéntesek, hogy írják alá a formanyomtatványt.
Mint kifejtette, az emberek egyelőre távolinak érzik az EP-választásokat, így főként csak a helyhatósági és a parlamenti választásokon jelennek meg.
– Még nagyobb kihívást jelent az európai parlamenti választás, mert olykor nem egyszerű elmagyarázni, hogy miért is fontos – részletezte Barti, mondván, három szempontot lehet meghatározni a fontosságát illetően: egyrészt mindenhol ott kell lennünk, ahol rólunk hoznak döntéseket, második szempont, hogy – az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójában (FUEN) betöltött tisztségéből adódóan – megnőtt az RMDSZ szerepe a kisebbségvédelem terén, mindezek mellett pedig a Kárpát-medencei magyar összefogás is megvalósult a választásokra.
Mint mondta, március 18-ig tart az aláírásgyűjtés, a tulajdonképpeni kampányidőszak pedig április 26-án indul. A területi elnök hangsúlyozta: reméli, hogy a gyergyóiak megmozdulnak az aláírásgyűjtés időszakában, akikkel az önkéntesek által, szóróanyag segítségével, illetve telefonon is igyekeznek felvenni a kapcsolatot.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek