Kezdődik a tehetséggondozó program

90

A gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány – partnerségben a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központtal – idén is megszervezi tehetséggondozó programját. A rendezvény célja, hogy szakmai felkészítőben részesüljenek a művészeti középiskolákba felvételizni szándékozó gyermekek, vagy eldönthessék, hogy valóban ezen a pályán kívánják-e folytatni tanulmányaikat. A helyek beteltek, holnap pedig az első felkészítőt is megtartják. Kertész László tudósítása.

Nyolc hetedikes és ugyanennyi nyolcadikos jelentkezett a tehetséggondozó programra, amelynek foglalkozásait szomba­tonként, összesen nyolc alkalommal tartják Gyer­gyó­szárhegyen. A helyi kulturális és művészeti központ igazgatója, Kolcsár Béla rámutatott, fontosnak tartják, hogy a tehetséggondozásból az intézmény is kivegye a részét, és örömét fejezte ki, hogy társszervezőként bekapcsolódhattak a programba.
A részt vevő diákoknak ezúttal is szaktanárok tartják a felkészítőket: Fazakas Ildikó és Siklódy Ferenc a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskolából, valamint Lakatos Gabriella és Török Ferenc a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Középiskolából.
– Örömteli, hogy vannak olyan diákok tavalyról, akik idén is csatlakoznak. Látszik, hogy fejlődni akarnak, és nagyon elkötelezettek – jegyezte meg a Pro Terra Alapítvány vezetője, Szőcs Zsuzsánna. A központ művészeti vezetője, Ferencz Zoltán ugyanakkor közölte: vidékünkön eléggé gyerekcipőben jár még a vizuális nevelés, így ebből a szempontból is sokat tanulhatnak a résztvevők.

A cikk a Hargita Népe március 23-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek