Kezdődik a támogatások kifizetése

212

Péntektől kezdődik a Szülőföldön magyarul nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás kifizetése. A sikeres pályázók idén is a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a családnév ábécérendjét figyelembe vevő lista alapján kapják meg a magyar állami támogatást.

Hamarosan számlán a pénz Fotó: László Róbert
Hamarosan számlán a pénz Fotó: László Róbert

Elsőként az A, C és D kezdőbetűvel rendelkező családnevűeknek utalja az OTP Románia Bank a Szülőföldön magyarul támogatás összegét – derül ki a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyilvánosságra hozott listából.
– Először azoknak utalja a bank a pénzt, akik már rendelkeznek az OTP-nél folyószámlával. Akiknek még nincs számlájuk, azoknak ezt pótolja a bank és kártyát állít ki. A programiroda értesíti az igénylőket a kártyák átvételének helyéről és idejéről. Az új kártyások október második felében számíthatnak a támogatásra – tudtuk meg a csíkszeredai Szülőföldön magyarul pályázati irodától.
Idén a nevelési, oktatási támogatás összege 237 lej, a hallgatói 40 lej, a pénzt kilenc hét alatt folyósítja az Alapkezelő Zrt. Az ábécé sorrendben utolsóknak az U, V, W és Z családnevűeknek október 14-től kezdődik el az utalás.
Augusztus 26-tól a B kezdőbetűs, szeptember 2-ától az E, F, G kezdőbetűs, 9-től pedig a H, I, J, L kezdőbetűs családnevűeknek kezdik el az utalást. A teljes lista megtalálható a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapon.
– Értesítést küldünk azoknak is, akiknek van ugyan számlaszámuk, de nem aktív, vagy egyéb okok miatt nem használható. Ez esetben személyesen, a legközelebbi OTP-kirendeltségnél kell kérjék az érintettek a számlájuk ellenőrzését, különben a támogatás nem utalható – figyelmeztet a programkoordinátor.
Idén a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. összesen 148 836 nevelési, oktatási, valamint 1601 hallgatói igénylést hagyott jóvá.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek