Kezdődik a támogatás kifizetése

Szülőföldön magyarul

165

E hónap végén kezdődik a Szülőföldön magyarul nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköztámogatás kifizetése. A sikeres pályázók idén is a családnév ábécésorrendjét figyelembevevő lista alapján kapják meg a magyar állami támogatás összegét.

Dossziéhegyek. Igénylés után jöhet a folyósítás Fotó: Turcza Hunor / RMPSZ

Elsőként – szeptember 28-tól – az A,C és D kezdőbetűvel rendelkező családnevűeknek utalja az OTP Bank a Szülőföldön magyarul támogatás összegét – derül ki a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyilvánosságra hozott listából.
–Az igénylőknek fontos tudniuk, hogy nem számít, először igénylik-e a támogatást: ha van számlaszámuk az OTP Banknál, az ütemezés szerint megkapják a támogatást. Felhívjuk ugyanakkor mindenkinek a figyelmét arra, hogy figyelmesen elolvassa el az értesítő levelet, előfordul ugyanis, hogy a pozitív elbírálás ellenére problémák merülnek fel a számlaszámmal kapcsolatban, amelyeket rendezni kell, hogy a támogatást folyósítják. Amennyiben valaki a kijelölt dátumon nem kapta meg a támogatást, azt azonnal jelezze irodánk felé – tudtuk meg a csíkszeredai Szülőföldön magyarul pályázati irodától.
Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor szerint a számlaszámmal még nem rendelkezők számára értesítést küld az iroda a bankkártya átvételének helyéről és idejéről. Az új kártyatulajdonosok esetében a kifizetés csak november végén, december elején várható.
Az oktatási-nevelési támogatás összege egy gyermek után 310 lej, a hallgatók számára 40 lej. Az oktatási-nevelési támogatás összegét kilenc hét alatt folyósítja az alapkezelő, az ábécésorrendben utolsóknak – az U, V, W és Z családnevűeknek november 23-tól kezdődik el az utalás. Az egyetemisták november 23-át követően számíthatnak a támogatásra.
Október 5-től a B kezdőbetűvel, október 12-től az E, F, G 19-től pedig a H, I, J, L családnevűeknek kezdődik el az utalás. A teljes lista megtalálható a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapon.
A 2017/2018-as tanévre kiírt pályázatra összesen 145 884 igénylés érkezett a Szülőföldön magyarul pályázati irodához, ebből mindössze 1233 hallgatói igénylés. Az elbíráló bizottság a nevelési-oktatási igénylések esetében 1704-et utasított vissza, a hallgatói pályázatokból 13-at.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek