2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Kezdődik a Székelyföld Kerékpáros Körverseny

A csapatok, illetve a sportolók hivatalos bemutatójával ma este elkezdődik a kilencedik alkalommal megszervezésre kerülő Székelyföld Kerékpáros Körverseny.
A rendezvényre előzetesen hét országból összesen tizenkét csapat és tizenöt országból több mint száz versenyző nevezett.

Több mint 100 kerékpárost várnak Fotó: Halmágyi Zsolt
Több mint 100 kerékpárost várnak Fotó: Halmágyi Zsolt

[dropcap]H[/dropcap]ivatalosan is elkezdődik ma este a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Székelyföld Kerékpáros Körverseny. A csapatok, illetve sportolók bemutatására este 20 órától Csíkszeredában kerül sor a Mikó-várban.
A rangos országúti kerékpáros viadalra – amely a nemzetközi szövetség kalendáriumában 2.2-es szorzóval szerepel – előzetesen hét országból összesen tizenkét csapat és tizenöt országból több mint száz versenyző nevezett. Újdonság, hogy három év után ismét lesz hivatalos honlapja a viadalnak, így a közösségi média mellett ott is folyamatos tájékoztatás lesz a Székelyföld Kerékpáros Körversenyen történtekről.
A verseny három szakaszból fog állni. Az első szakasz során a kerékpározók a Csíkszereda – Sepsiszentgyörgy – Kézdivásárhely – Csíkszereda útvonalat járják be csütörtökön. Másnap jön az úgynevezett Király-etap. Ekkor a sportolók a Székelyudvarhely – Parajd-Bucsin-tető – Gyergyószentmiklós – Liván-tető – Szentegyháza – Csíkszereda vonalat járják be. Szombaton, augusztus 8-án két félszakaszt rendeznek. Délelőtt tíz órakor kezdődik az egyéni időfutam, melynek rajtja a Hármaskeresztnél, a Tolvajos tetőn lesz, az érkezés pedig közel hat kilométer megtétele után Hargitafürdő bejáratánál lesz kialakítva. Délután 17 órakor kezdődik a második félszakasz, a mezőny Csíkszeredából indulva a Csíkrákos–Csíkszentmihály–Csíkszépvíz útvonalon tér vissza a megyeszékhelyre, majd a városban kialakított pályán 16 kört tesz meg. Csíkszeredában a Szabadság téren kezdődik a kör, az útvonal a Temesvári sugárút, Vár tér, Szász Endre, Puskaporos, Tudor Vladimirescu utca, Testvériség sugárút, Hunyadi János, Szék, Márton Áron, Decemberi forradalom utca, majd a Temesvári sugárút keleti részéről ér vissza a mezőny a Szabadság térre.

Kapcsolódó cikkek:

14,345RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb