Kezdődik a sílövőidény

124

Vasárnaptól egy héten át a svéd­országi Östersundban ren­dezik a sílövők első világku­pa-futamát. A sorozat neve meg­változott, miután a BMW névadó szponzorrá vált. Svédországban a váltószámok mellett egyéni, sprint-, illetve üldözőversenyeket rendeznek.

12_eva-tofalvi

Útjára indul vasárnap a sílövő-világkupa 2015/2016-os idénye, amelyen remélhetőleg a székelyföldi sportolók jó helyezéseket fognak elérni. Az első futamot a szokásoknak megfelelően a svédországi Östersundban rendezik, ahol vasárnap előbb a különböző váltószámokra kerül sor. December 2-ától viszont jönnek az egyéni számok. Jövő kedden és szerdán a férfi, illetve a női egyéni versenyt, december 5-én a sprint-, míg hatodikán az üldözőversenyek vannak soron.
A női romániai válogatottban Salman Diana, illetve Luminiţa Piscoran mellett két székelyföldi sportoló van Ferencz Réka és Tófalvi Éva révén. A válogatott trénere pedig Márton Simon. A világkupával párhuzamosan zajló IBU-kupán pedig Tófalvi Orsolya szerepel.

Az ifik is versenyeztek
Norvégiában edzőtáboroznak a Csíkszeredai ISK ifjúsági sílövői, akik a jövő év januárjában, illetve februárjában sorra kerülő ifjúsági biatlon-, illetve szintén ifjúsági északisí-világbajnokságra készülnek. Előbbinek Cheile Grădiștei, míg utóbbinak Barcarozsnyó, Predeal és Cheile Grădiștei lesz a házigazdája. Márton Szilárd edző vezetésével Márton Enikő, Hajdu Tímea és Potyó Katalin, illetve Gegő Hunor, Koncsag Tamás és Kristó Norbert edzőtáborozott Norvégiában, majd részt vettek a Bruksvallarnában (Svédország) megrendezett nemzetközi sífutóversenyen. A csíkiak az ifjúságiak között álltak rajthoz, ahol Márton Enikő és Gegő Hunor a mezőny első felében végzett.
Eredmények: lányok, 5 km (szabad stílus, 61 induló): 1. Karin Björnlinger (svéd), … 23. Márton Enikő, 40. Hajdu Tímea, 48. Potyó Katalin; fiúk, 10 km (szabad stílus, 132 induló): 1. Viktor Thorn (svéd), … 13. Gegő Hunor, 50. Koncsag Tamás, 71. Kristó Norbert.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek