2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Kezdődik a román bajnokság

Közzétette egyáltalán véglegesnek sem mondható bajnoki programját a Román Jégkorong Szövetség. Az viszont biztos, hogy ma és holnap Csíkszeredában már tétmeccset rendeznek.

A fiatalok ellen kezd a Sportklub

Elrajtol a román jégkorong-bajnokság soron következő bajnoki idénye, amely programját a Román Jégkorong Szövetség is közzétette hivatalos honlapján. A program viszont egyáltalán nem nevezhető véglegesnek, hiszen rengeteg mérkőzés mellett nem szerepel dátum és időpont, így ez az idény is hektikusan fog alakulni ilyen szempontból is.
Az viszont biztos, hogy ma és holnap este 18.30 órai kezdettel a Csíkszeredai Sportklub a Sapientia U23-at fogadja. A felek a felkészülési időszakban is összemérték erejüket már, amikor a kék-fehérek hétgólos győzelmet arattak Karcfalván.
A kék-fehérek következő meccséig sem kell sokat várni, hiszen jövő pénteken és szombaton már Erste Liga-meccseket rendeznek a Vákár Lajos műjégpályán. Előbb a Vasas, majd a Brassói Corona érkezik. Utóbbi román bajnoki meccs is lesz, hogy majd szeptember 17-én egy „sima” román bajnokin újból összecsapjanak a riválisok, szintén Csíkszeredában.
A Gyergyói HK első román bajnoki meccseire a hónap végéig kell várni, amikor a Sapientia U23-at fogadják, majd érkezik hozzájuk is a Brassó. A GYHK azért kezd „később” a román pontvadászatban, mert az Erste Liga nyitányán idegenben kell majd helytálljanak.

Menni fog
A napokban írtunk a Csíkszeredai Sportklub és sportolója, Radim Valchar közötti konfliktusról. Sok fejlemény azóta nem történt az ügyben, de az tisztán látszik, hogy a cseh sportolónak nincs szándékában Csík­szeredában maradni, amint azt a jkb.hu-nak is nyilatkozta. Ugyanakkor az is kezd nyilvánvalóvá válni, hogy a papíron még 3 évig kék-fehérnek számító sporto­lót más belföldi csapat kereste meg, és az is tisztán kezd látszani, hogy e megkeresés – bár szerződés alatt álló játékost nem szabad – Brassóból érkezett, ahol háromszoros fizetést ígértek, mint Csíkszeredában.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb