Kezdődik a rájátszás

52

Az Újpest – Debreceni HK találkozóval ma este elkezdődik a jégkorong MOL Liga 2015/2016-os idényének a rájátszása, holnap a Ferencváros – Fehérvár AV19 találkozót rendezik. A hét elején ülésezett a magyar szakszövetség és a MOL Liga elnöksége is, amely során döntés született két magyar csapat külföldi szerepléséről. Ugyanakkor elfogadták a magyar válogatott világbajnoki felkészülési mérkőzéseinek menetrendjét is.

Ma este elkezdődik a jégkorong MOL Liga 2015/2016-os idényének rájátszása. Az alapszakasz első két helyezettje automatikusan az elődöntőbe jutott, míg az utolsó három helyezett búcsúzott az idei sorozattól, a 3–6. helyezettek pedig a rájátszásban döntik el, melyik két csapat jut tovább az elődöntőbe. A rájátszás mindkét párbaját egyik fél második győzelméig rendezik.
Ma este 19 órától az Újpest a Debreceni HK csapatát fogadja, a másik párbaj első mérkőzését holnap este fél kilenctől rendezik, itt a Ferencváros a Fehérvár AV 19 csapatát látja vendégül. A második meccseket mindkét párbajban szombaton játsszák, amennyiben szükséges, a harmadik mérkőzésekre vasárnap kerül sor. Amennyiben a találkozók a rendes játékidőben nem dőlnek el, úgy a hosszabbítás húszperces lesz, amely során a felek négy a négy ellen folytatják a küzdelmet.

Elengedik
A hét elején ülésezett a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) és a MOL Liga elnöksége is. Az MJSZ a MAC Budapest és a Miskolci DVTK-Jegesmedvék kérésének eleget téve jóváhagyta, hogy a két gárda a 2016/2017-es szezontól kezdve négy idényen át külföldi pontvadászatban induljon azzal a kikötéssel, hogy csapatokat kell indítsanak a MOL Ligában is.
Mint ismeretes, a MAC Budapest és a DVTK-Jegesmedvék az EBEL-be kérte felvételét, az osztrák bázisú liga vezetősége viszont még nem döntött, hogy mely csapatokat veszi fel. Az 12 csapatos EBEL-t ősztől 14-esre növelnék, a két kiadó helyre a két magyar csapaton kívül egy osztrák, két olasz és egy szlovén gárda pályázik. A miskolciak viszont azt is jelezték, szívesen indulnának a szlovák Extraligában vagy akár a másodosztályban számító 1. Ligában.

Öt meccs
Öt világbajnoki felkészülési mérkőzést vív a magyar jégkorong-válogatott április 15. és 30. között, ebből négyet a budapesti Tüskecsarnokban. A válogatott április 4-én kezdi meg a felkészülését az oroszországi TOP Divíziós világbajnokságra, az első edzőmeccset április 15-én Bécsben az osztrákok ellen vívják majd a piros-fehér-zöldek, két nappal később Budapesten játszik újra a két csapat. Április 20-án a szlovénokat, 29-én a kazah, 30-án pedig az orosz B válogatottat fogadja majd Rich Chernomaz csapata.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.