Kezdődik a pótérettségi

31

Ma kezdődik a pótérettségi a román nyelvű kommunikáció szóbeli vizsgával. Hargita megyében az őszi vizsgasorozatra több mint ezer tanuló jelentkezett, a legtöbben a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgán ülnek a padokba.

Ma és holnap a román kommunikáció szóbeli vizsgával kezdődik a pótérettségi vizsgasorozata, amely augusztus 26-án az utolsó írásbeli vizsgával zárul. A Hargita Megyei Tanfelügyelőség információi szerint a megyében több mint ezer tanuló próbálkozik újra az érettségi diploma megszerzésével, közülük a legtöbben, 613-an román nyelv és irodalomból, 358-an matematikából, 177-en pedig magyar nyelv és irodalomból jelentkeztek az őszi vizsgára.
Ezen a héten, péntekkel bezárólag a kompetenciavizsgákat tartják meg a kijelölt vizsgaközpontokban, az első írásbeli vizsga pedig augusztus 22-én román nyelv és irodalomból lesz, az ezt követő napon magyar nyelv és irodalomból, majd 24-én a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból, 26-án pedig a szabadon választott tantárgyból írnak a vizsgázók.
Az eredményeket augusztus 29-én teszik közzé, szintén ezen a napon délután 4 és este 8 óra között lehet benyújtani az óvásokat is. A végleges eredményeket szeptember 1-jén tudhatják meg az érintettek.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek