Kezdődhet a szabadidős park építése

Rendkívüli tanácsülés

148

Tervezett beruházások, illetve pályázati dokumentációk kapcsán fogadott el módosításokat, kiegészítéseket a gyergyó­szentmiklósi tanács a legutóbbi rendkívüli ülésén.

Beruházások ügyét vitatták. Módosítások, kiegészítések Fotó: Lázár Hajnal

Több tervezett beruházás adatait is módosították a tanácsosok a legutóbbi rendkívüli ülésen. A közvilágítás korszerűsítésére benyújtandó pályázatnál az értékbecslés változott, az eredetihez képest várhatóan 3000 lejjel kevesebbe kerül a program.
A Központi Fejlesztési Régió kérésére pontosítani kellett, hogy ki mennyivel járul hozzá a költségekhez a tömbház-rehabilitációs programban, egyelőre az első tíz tömbház esetében. Összesen 14,6 millió lejbe kerül az érintett tömbházak felújítása, ebből a lakók 25 százalékot fizetnek, az önkormányzat hozzájárulása 2,8 millió lej. Rövidesen szerződéskötésre is sor kerül, a többi pályázó tömbház esetében is lezajlottak a helyszíni ellenőrzések – hangzott el az ülésen. A beruházási listán is történtek módosítások. Nagy Zoltán polgármester elmondta, többszöri meghirdetés után lezárult a közbeszerzési eljárás az Építő utca végén építendő szabadidős park kapcsán, a kivitelező napokon belül elkezdheti a munkát, azelőtt azonban még az önkormányzatnak 3000 lejt kell befizetnie a megyei építkezési hatóságnak. Ezen összeg átcsoportosítására volt szükség a tanácsülésen azért, hogy mihamarabb elkezdődhessen a rég várt munka.
Mint ismert, banki hitelhez folyamodik az önkormányzat, hogy a tervezett 19 beruházáshoz az önrészt fedezni tudja. Jelenleg közbeszerzés zajlik a legjobb ajánlat kiválasztására. A tanácsülésen kiegészítették a hitel időtartamát 18 évre, ebből 3 év a türelmi, 15 év pedig a visszafizetési időszak.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek