Kezdődhet a körforgalom építése

Csíkszeredai terelőút

335

Csíkszereda észak–keleti terelőútjának és az 578-as európai útnak a találkozásánál már megtörtént a kítűzés, így hamarosan elkezdődhet a körforgalom megépítése. A taplocai Rét utcai csomópont szintén körforgalom lesz, és elvileg akár napokon belül ennek a kivitelezése is elkezdődhet. Ráduly Róbert Kálmán a korábban kitűzött június végi átadásban már nem bízik, de reméli, sokat nem csúszik a kivitelezés. Az észak–déli szakasszal procedurális késlekedés miatt nem haladnak kellőképpen.

Már folyik a munka. A nehezebbje még hátravan Fotó: László F. Csaba

Kitűzték a szakemberek a megyeszékhely terelőútjának és az európai útnak a találkozásához tervezett körforgalom helyét, tegnap pedig már úthengerek és egyéb munkagépek is dolgoztak a terelőúton. Mindez reményt keltő lehet, a többszöri csúszások tudatában azonban Ráduly Róbert Kálmán polgármester nem feltétlenül bizakodó.
– A Szépvíz felé vezető országúttal való csomópont rendben van, az európai útnál a körforgalom kitűzése után következhet a kivitelezés, a taplocai Rét utca csomópontját illetően pedig eldőlt, hogy az is körforgalom lesz. A két csomópontnak különböző a kivitelezője, elméletileg tehát jól lehetne haladni, és a korábban leszögezett június végi befejezés sem elképzelhetetlen. Abban bízom, hogy nyáron sikerül átadni a forgalomnak a teljes szakaszt – nyilatkozta Ráduly Róbert Kálmán.
A 3 kilométeres szakasz egyébként szinte teljes hosszában aszfalttal borított, csupán a kereszteződéseknél maradt munka.
A terelőút mindkét irányba meghosszabbítható, és az észak–déli bővítés már napirenden van. A vasút mentén haladna tovább az út, mígnem bekapcsolódna a Brassói útba. Mint arról már korábban beszámoltunk, a városvezetés idén makadámmal borítaná ezt a szakaszt, jövőre pedig aszfaltoznának. A helyzet azonban némileg aggasztó: a megalapozást és a makadám borítást illetően a kivitelezési közbeszerzést még el sem indíthatták, holott a mocsaras szakasz miatt különösen fontos, hogy aszfaltozás előtt megfelelő ideig alapodjon az útfelület. Az út nyomvonalába esik egy középfeszültségű villanyoszlop, ennek elköltöztetéséhez pedig speciális terv és engedély szükséges. Jelenleg erre várnak.
A beruházási listán a városi tanács 3,7 millió lejt hagyott jóvá az észak–keleti, és 12,3 millió lejt az észak–déli terelőútra.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.