2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Kezdenek a kosarasok is

Elkészítette a Román Kosárlabda Szövetség a férfibajnokság második vonalának műsorát. Ezek alapján a második csoportba sorolt VSK Csíkszereda a hétvégén elkezdi a bajnoki idényt. Lászlófy Botond tanítványai a CSM Ploieºti vendégei lesznek.

Lászlófy Botond vezetőedző egy új csapatot kell formáljon Fotó: Halmágyi Zsolt / Archív
Lászlófy Botond vezetőedző egy új csapatot kell formáljon Fotó: Halmágyi Zsolt / Archív

Ploiești-en kezdi meg a 2015/2016-os bajnoki idényt a VSK Csíkszereda második ligás kosárlabdacsapata – derült ki a szakszövetség tájékoztatásából. A kosárlabda-szövetség honlapján közzétett menetrend szerint a VSK vasárnap 17 órától a CSM Ploiești vendége lesz. A hét fordulóból álló őszi idény november 22-én zárul, míg a visszavágók sorozatát december 12. és jövő év február 7. között játsszák.
Mint ismeretes, a bajnokságba a Szuperligában részt vevő együttesek kötelező módon csapatot kellett indítsanak, így a 12 farmcsapat mellett 11 olyan gárda nevezett, amelyek jogosultak majd a feljutásra. A csoportkört követően külön bajnokságban vesznek részt a farmcsapatok és külön csoportban a feljutásra jogosultak. A csíkiak célja, mint már korábban írtuk, hogy minél tovább eljussanak. A VSK a kettes csoportba kapott besorolást a SCM U Craiovával, az Energia Târgu Jiuval, a Medgyesi Gaz Metannal, a Nagyszebeni Atlassibbal (mind farmcsapat), a CS Municipal Ploiești-tel, a Bukaresti Științával és a Bukaresti Rapiddal egyetemben.
Két meccs, két érkező
A VSK a nyári felkészülést augusztus közepén kezdte el 11 játékossal. Azóta kisebb változáson esett át a keret, ugyanis Bogos Ákos külföldön vállalt munkát. Helyére érkezett a sepsiszentgyörgyi Deák Szép László center posztra, illetve Sinka Aba Márk irányító és bedobó posztra. Lászlófy Boton tanítványai azóta két felkészülési mérkőzést is játszottak. Székelyudvarhely válogatottját simán verték, míg a Marosvásárhelyi KK második számú csapatától minimális vereséget szenvedtek.
Hétvégén a tavaly megszűnt Ploiești Asesoft utódcsapatának számító CSM Ploiești ellen játszanak a csíki fiúk. Lászlófy elmondása szerint ugyanaz a keret a Ploiești-nél, mint amely tavaly részt vett a második ligában Asesoft II néven.
Íme a VSK kerete: Puskás Levente, Nagy Norbert, Benedek Krisztián, Vita András, Lokody Mátyás, Héjas Botond, Bârsan Cosmin Claudiu, Elek István, Forreiter Szabolcs, Deák Szép László, Sinka Aba Márk és Váncsa Róbert.

Győzelemmel kezdtek
Sikerrel vette az idény első mérkőzését a VSK Csíkszereda U14-es lánycsapata az országos bajnokságban. A VSK a Botoșani ISK vendége volt, ahol 76:36 arányban nyertek. Ugyanebben a csoportban Kézdivásárhely és Gyer­gyószentmiklós közös csapata kikapott a CSU Brassótól 82:55 arányban, hazai környezetben. A csíki lányok legközelebb október 17-én játszanak, amikor hazai környezetben fogadják a Marosvásárhelyi Siriust. A Sirius pedig ezen a hétvégén látja vendégül Kézdivásárhely, illetve Gyergyószentmiklós közös csapatát.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb