Kevesen veszik igénybe

Lelkigondozó-beszélgetéseket ajánlottak

Telefonon, e-mailben is lehet segítséget kérni Fotó: László F. Csaba
54

Az emberek idegenkednek a lelkisegély-szolgálattól, így nem sokan használták ki a Kalot Egyesület által felkínált segítséget. Leginkább információkért, útbaigazításokért keresték fel az egyesület munkatársait.

A koronavírus-járvány terjedését megelőző szükségállapot életbe lépését követően a Kalot Egyesület ingyenes lelkigondozást, lelkigondozói beszélgetést ajánlott fel a karanténban levő személyeknek.
− Ha pozitívan akarok hozzáállni a dolgokhoz, akkor annak tudható be ez a kevés hívás, hogy mindenki jól átvészelte ezt az időszakot, voltak anyagi és lelki tartalékaik is. De az is lehetséges, hogy ez a fajta tevékenység, az általunk felajánlott szolgáltatás még idegen a környékünkön, és senki sem szívesen beszélget a problémáiról egy idegen emberrel – mondta Ábrahám Tünde, a Kalot Egyesület munkatársa.A legtöbb bejövő hívásuk útbaigazítás jellegű volt, emellett pedig volt néhány olyan eset, amikor családon belüli erőszak helyzete állt fent évek óta, ebben az időszakban pedig mindez felerősödött.

A lelkigondozói szolgálat ezután sem szűnik meg, az egyesület munkatársai a rendkívüli állapot lejárta után is az emberek rendelkezésére állnak. A szolgáltatást e-mailen vagy telefonon is igénybe lehet venni a kalot@kalot.ro címen, illetve 8–16 óra között a 0747–122946-os, 9–17 óra között a 0758–840279-es, 19–21 óra között pedig a 0729–720424-es telefonszámot lehet hívni.
Az egyesület emellett pedig egy felhívást is közzétett, amely a náluk végzett varrónőket érintette. A varrótanfolyamot elvégzetteket arra kérték, hogy mindenki küldjön el minimum három, karitatív módon elkészített szájmaszkot, amelyeket rászoruló családoknak juttatnak el. Összesen 132 maszk gyűlt össze, amelyeket a napokban osztottak szét 42 rászoruló családnak.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.