Kevesebb a sárgaságos beteg

79

Egyre ritkábban érkezik sárgaságos beteg a gyergyó­szent­mik­lósi kórház fertőző betegségek osztályára, úgy tűnik, sikerült megfékezni a betegség terjedését. A főorvos azonban továbbra is a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet. A fertőző osztályon, de a kórház többi osztályán is felfüggesztették a beteglátogatást.

Gyergyószentmiklóson is felfüggesztették a beteglátogatást. Óvintézkedés Fotó: Nagy Levente

Összesen 48 hepatitis A vírussal fertőzött beteget ápoltak az elmúlt hónapokban a gyergyószentmiklósi kórház fertőző osztályán – mondta el dr. Dogar Maria Laurenția osztályvezető főorvos. Olyan sárgaságos betegek is voltak, akik megtagadták a többhetes kórházban fekvést és saját felelősségükre otthonukban gyógyultak. Az elmúlt napokban már egyre ritkábban jelentkeztek a fertőző osztályon sárgaságra utaló tünetekkel páciensek. A főorvos szerint sikerült megállítani a betegség terjedését, azonban továbbra is felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára, annak érdekében, hogy ne alakulhasson ki újabb gócpont. Elsősorban a gyakori kézmosás a fontos, ugyanis legkönnyebben a piszkos kéz révén terjed a betegség, de a be nem vizsgált vizek vagy fertőzött élelmiszerek is terjeszthetik.
Az orvos szerint a sárgaság terjedésének megállításában nagy szerepe volt annak, hogy elővigyázatosságra intették a városlakókat.
Mint arról beszámoltunk, november közepén vették fel az első sárgaságos beteget, majd rohamosan nőtt a fertőzöttek száma, még február elején is arról tájékoztatott a fertőző osztály, hogy növekszik a betegek száma.
Bár úgy tűnik, a sárgaságot sikerült megfékezni, a fertőző osztályon jelenleg is tilos a beteglátogatás, ugyanúgy, mint a gyer­gyó­szentmiklósi kórház összes többi osztályán. Ferenczy István igazgató azt mondta, a betegek érdekében döntöttek a látogatási tilalom bevezetése mellett, ugyanis szeretnék megvédeni a bent fekvőket az influenzavírustól. Az intézkedés meghatározatlan időre szól, akkor teszik lehetővé ismét a betegek látogatását, ha már nem áll fenn a veszélye az influenzavírussal való fertőződésnek.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek