csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kevés lakos kapcsolódott be: Szemetet gyűjtöttek

Nem sokan kapcsolódtak be a takarításba

Munkagépekkel vonultak az önkormányzat munkatársai a téglagyári romatelepre Gyergyó­szentmiklóson. Takarítást szerveztek, mert rengeteg szemét gyűlt össze a házak környékén.

A téglagyári romatelepen és szomszédságában rengeteg szemét van, a környékbeli lakosok is arra panaszkodnak, hogy a szél hordja házuk elé, udvarukra a szemetet a Kárpátok utca végéből. Az önkormányzat időről időre takarítást szervez ott a probléma orvoslása érdekében, de a hulladék újból felgyűl. Minden van ott a házak mellett, az út szélén, amit csak el lehet képzelni: rengeteg műanyag, rongy, bútordarabok s egyéb szemét. Az itt lakók állítják, nemcsak ők szemetelnek, sokan a városból hordják ide a hulladékot és leborítják a mező szélén. A környéken lakók viszont azt tapasztalják, a kukákból kiszedett „zsákmány” halmozódik itt fel.
– Annyi szemét van, hogy kézzel felszedni már lehetetlen, gépekkel dolgozunk – mondta Len Emil alpolgármester. Hozzátette, ez egy fertő, amit fel kell számolni.
Az önkormányzat munkatár­sai felszólították a romatelep lakóit, hogy kapcsolódjanak be a takarításba, de nem sokan ragadtak seprűt, hiszen kevesen tartózkodtak otthon. Egy asszony elmondta, tart még a krumpliszedés, sokan idénymunkát vállaltak, dolgozni vannak.
A városvezetés azt tervezi, jobban figyel ezután a romatalepen felgyűlő szemétre. Az alpolgármester azt mondta, kukákat visznek oda és a helyi rendőrök, valamint a csendőrök rendszeresen ellenőrzik a területet.
A probléma nem új keletű, a lakosok sokszor kaptak felszólítást, hogy tartsanak rendet házuk körül, de ez még nem valósult meg. A téglagyáriak közül csak néhányan fizetnek a szemétszállításért, mások csak egyszerűen kirakják a házukból a szemetet, mert, mint mondják „bent nem gyűjtögethetik”. Tény, hogy valóságos szemétdomb van a város szélén.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb