Kevés konkrétum az ülésen

96

Továbbra sem lehet tudni pontosan, hogy hány csapattal indul a jégkorong MOL Liga a következő idényben. Pedig erről is kellett volna döntsenek tegnap délután a ligaülésen. A Magyar Jégkorong Szövetség, miután felvette a MAC Budapestet és a Fehérvár AV19-et, a Román Jégkorong Szövetség mint társrendező is igényekkel lépett elő. A Bukaresti Steauát és a Galaci Dunăreát akarják.

Nagy István is hátat fordított a HSC-nek Fotó:  Pál Zoltán
Nagy István is hátat fordított a HSC-nek Fotó: Pál Zoltán

[dropcap]K[/dropcap]ét rendkívüli gyűlést is tartottak tegnap a Magyar Jégkorong Szövetségnél (MJSZ). Előbb Kovács Csabát, az eddigi szakmai alelnököt választották meg elnöknek a szövetségnél a rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen, amelyen az új első ember jelezte, csak ideiglenesen vállalja el a feladatot. Az ülésen elhangzott, hogy a május 19-én lemondott Németh Miklós helyére nem talált minden szempontból megfelelő jelöltet a jelölőbizottság, ezért esett a választás az Újpesti Dózsa korábbi 217-szeres válogatottjára. A 70 igen és 6 nem szavazatot kapott Kovács Csaba a küldöttgyűlésen jelezte, hogy csak ideiglenes jelleggel vállalja el a feladatot, és egyúttal lemondott az alelnöki pozícióról. Hozzátette: minél hamarabb szeretné szakmai alelnökként folytatni munkáját, amelyet már 13 éve végez.
A másik gyűlésen már a MOL Ligáé volt a főszerep, ám hiába minden. Előzetesen arról volt szó, hogy versenyszabályzat, lebonyolítási rendszer lesz a soron következő idényre. Ehhez képest semmi sem biztos. A Román Jégkorong Szövetség új elnöke, Mihai Covaliu is részt vett az eseményen és kifejtette, hogy mint a liga társszervezője szeretné, ha a Galaci Dunărea és a Bukaresti Steaua is részt venne a liga küzdelmeiben. Ezzel a kéréssel gyakorlatilag patthelyzetet teremtett. Várható volt ez az igény, hiszen korábban a MJSZ a MOL Ligát felülbírálva vette fel a MAC Budapestet, illetve a Fehérvár AV19-et a sorozatba.
Döntést hoztak viszont, hogy a Fehérvár EBEL-es csapatából öt magyar útlevéllel rendelkező játékos játszhat le a MOL Ligába. A légiósok száma maradt a hat főben. A bajnokság függetlenül attól, hogy hány csapattal indul, szeptember 4-én rajtol várhatóan és az alapszakasz februárban zárulna. Ebben a hónapban újabb egyeztető gyűlésekre kerül sor, amikor a Steaua és a Galac is bemutathatja prezentációját. Egyelőre viszont maradt a bizonytalanság.

HN-információ

[box type=”shadow” ]Nagy István is eligazolt A HSC Csíkszereda jégkorongcsapata azok a játékosok közül, akiknek a 2014/2015-ös idény végén lejárt a szerződése csupán Bíró Tamást tudta megtartani – dőlt el a tegnapi napon. Mint ismeretes, korábban Tranca Daniel két, míg Bíró Ottó, Bíró Mátyás és Bíró Gergő egy évre kötelezte el magát a Brassói Corona mellett. Az utolsó kérdés pedig az volt, hogy Nagy István megy vagy marad. Az ő kérdése is eldőlt. A 34 esztendős hátvéd a Galaci Dunărea színeiben fog pályára lépni a soron következő idényben. Az öt távozó mellett csupán hárman érkeztek a csíki csapathoz. A legnagyobb problémát viszont épp a hátvédsor jelenti, ahol finoman szólva is szűkös az állomány. Nagy eligazolásával ugyanis eldőlt az is, hogy a HSC jelenlegi keretében négy kapus, négy hátvéd, illetve 11 csatár maradt. Peter Huba Újpesten Tovább erősödött az Újpesti TE amúgy is igencsak versenyképes kerete, a kiváló szlovák hátvéd, Peter Huba negyedik szezonját kezdi a MOL Ligában. A hátvéd Tapolcsányból került Dunaújvárosba még a 2012/13-as szezonban, első MOL ligás évében fel is ért a csúcsra a Stephan Lundh által dirigált együttessel. Még egy évet maradt az Acélbikáknál, majd tavaly Érsekújváron folytatta karrierjét. A szlovák ifjúsági válogatottságig is eljutó bekk összesen 105 mérkőzésen lépett pályára a MOL Liga alapszakaszában, ezeken 46 pontot termelt. Az Extraligában is jelentős tapasztalatokat szerzett, 240 alkalommal lépett pályára, összesen négy bajnoki címet szerzett a Slovan Bratislava és a HC Kosice csapataival. Edzőt kapott a Dunaújváros A Dunaújvárosi Acélbikák hétfőn bejelentették, Lee Gilbert látja el a vezetőedzői feladatokat a csapatnál. Az 56 éves kanadai szakember korábban még nem járt Magyarországon, de már dolgozott Európában, megfordult a francia és a dán bajnokságban is. Gilbert a csapat honlapjának adott interjújában elmondta, szereti az európai stílusú jégkorongot, mivel az jobban megengedi a technikai képességek megmutatását a játékosok számára. Az új edző beszélt a klub korábbi trénerével, Donald MacLeannel, valamint a Fehérváron megfordult Marty Raymonddal is, mindketten pozitív véleménnyel voltak Magyarországról.[/box]

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.