Kettős ünnep a Providentia Idősek Központjában

147

Október hónapjában két jeles eseményt is ünnepeltünk: az idősek világnapja alkalmából köszöntöttük a Providentia Idősek Központjának tagjait, és szintén ezen a napon ünnepeltük a Providentia Idősek Központjának 14. születésnapját.
Meghívottaink voltak a Kájoni János Szakközépiskola Baráti kezek elnevezésű önkéntes csoportja, Borbáth Erzsébet, Bogyó Löffler Mária és a Szent Anna Speciális Iskola diákjai.
Borbáth Erzsébet, a Providentia tiszteletbeli elnöke nyitotta meg az ünnepséget, biztató és lelkesítő szavakat intézett az idősekhez.


Az ünnepségre műsorral készültünk, a Providentia tagjaival népdalokat tanultunk be. A műsorunk végén elénekeltük a Nyugdíjasnak sej haj… kezdetű dalt, amit az idősek „szereztek”. Nem maradt el a torta sem, amelyen a gyertyát a két legidősebb csoporttag, Váta Eszter és Pikó Zoltán fújta el.
Az ünnepségen jelen voltak mindhárom csoport tagjai, ugyanis idén szeptembertől kettő helyett három csoport látogatja a Providentia Idősek Központját. A csoportok hetente egymást váltva járnak a központba.
A harmadik csoport létrehozása több okból is szükségszerű volt. A legfontosabb ok, hogy ez a szolgáltatás, amit az ide járó idősek élveznek, ajándék a támogatóink részéről Csíkszereda nyugdíjasai számára. A támogatók kiemelt kívánsága, hogy ajándékukból minél több csíkszeredai idős ember részesüljön. A másik ok, hogy megnőtt a Providentia Központot látogatók száma. Az év folyamán várólista alakult ki, és az ezen szereplő több új érdeklődő is szeretett volna minél hamarabb részt venni a programokban. Mivel megalakult a harmadik csoport, így jelenleg még vannak szabad helyek. A Providentia Idősek Központja folyamatosan várja azokat a fizikailag és mentálisan is önálló személyeket, akik kikapcsolódásra és hasznos időtöltésre vágynak. Itt a lehetőség, hogy Ön is kizökkenjen egy monoton, magányos életmódból. A kor nem kifogás. Várja Önt is egy barátságos csoport, olyan emberekkel, akik ismerik a közösség megtartó erejét.

Györgyicze Attila programvezető, Csíkszereda

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek