Kettős mércével fújtak a bírók

Vereséggel kezdték a visszavágókat

39

Fontos mérkőzést vesztett el hazai környezetben a VSK Csíkszereda kosárlabdacsapata, igaz, a hazai bajnokság C csoportjának tizedik fordulójában kedden este a játékvezetőknek is köszönhetik csíkszeredai sikerüket a Târgu Jiu-i kosarasok, hiszen a sípmesterek az utolsó percben kétszer is a VSK ellen „tévedtek”. Szombaton a Phoenix Galac csapatát fogadják a csíki kosarasok.

A csíkiak legtöbb pontját Simeunovic (25) szerezte Fotó: László F. Csaba

A játékvezetőknek is köszönetet mondhat a Târgu Jiu SE, hogy kedden este sikerült legyőzniük a VSK Csíkszeredát a hazai kosárlabda-bajnokság C csoportjának tizedik fordulójában. A csíkszeredai mérkőzésen a játékvezetők az utolsó negyvenöt másodpercben két alkalommal is előnybe hozták a vendégcsapatot, amely az utolsó másodpercekben szerezte meg a győzelmet jelentő kosarat.
A kedd esti találkozó jól indult csíki szempontból, hiszen a VSK a második percben megszerezte a vezetést, és a hetedik percben már kilenc pont volt Lászlófy Botond csapatának előnye, az első pihenőig viszont ezt a vendégek négyre tudták faragni. A második játékrész elején hamar nyolcra nőtt a csíki előny, ám másfél perccel később a vendégek kiegyenlítettek, de nem tudták a vezetést megszerezni, mi több, a VSK újra belehúzott és állandósult a hat-nyolc pontos előny, a nagyszünetre pedig hétpontos hazai vezetéssel mehetek a csapatok.
A harmadik negyed közepéig hat és tíz pont között mozgott a hazaiak előnye, ám a 25. percben zsinórban szerzett két triplával, majd két újabb kosárral a vendégek átvették a vezetést és egypontos előnnyel zárták a játékrészt. Az utolsó felvonás szorosra sikerült, egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól, mindössze két-három pontnyi különbséggel haladtak fej fej mellett a gárdák. Az utolsó perc kétpontos vendégelőnnyel kezdődött, majd 45 másodperccel a vége előtt a bírók megkapták első lehetőségüket a szereplésre: egy olyan támadóhibát fújtak le, amit csak ők láthattak. Az ellenfél ugyan hibázott az ajándékba kapott támadás végén, a csíkiak kiegyenlítettek, majd a Târgu Jiu-i játékosoké volt az utolsó lehetőség, és ahhoz, hogy megszerezzék a győztes kosarat, újabb játékvezetői beavatkozás kellett. Allen ugyanis támadófaultot követett el, ezt a bírók elnézték, a játékos pedig kihasználta a játékvezetők adta lehetőséget és megszerezte a meccs utolsó kosarát, ami a vendégek győzelmét jelentette.
– Dühös vagyok, mert jól játszottunk egy olyan csapat ellen, amelynek játékosai magasságban és erősségben is fölényben voltak. Nemhogy esélyünk volt a győzelemre, hanem meg is lehetett volna, ha a bírók az utolsó percben ne vegyék el ezt az esélyt a kezünkből. Kettős mércét alkalmaztak: ami nem volt támadóhiba, azt nálunk befújták, míg az ellenfélnél a nyilvánvaló támadófaultot nem adták meg, így a bírók megnyerték a Târgu Jiu-nak a meccset – nyilatkozta Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, ugyan a mérkőzés megfigyelője lejegyezte mindkét nyilvánvaló játékvezetői hibát, ez a mérkőzés végeredményét nem fogja megváltoztatni. – Nehéz úgy meccset nyerni, ha nem korrekt a játékvezetés – tette hozzá Lászlófy.

Eredmények
Férfi kosárlabda-bajnokság, C csoport, 10. forduló: VSK Csíkszereda – Târgu Jiu 96:98 (26:22, 25:22, 20:28, 25:26). A csíki pontszerzők: Simeunovic 30 (2 x 3), Movileanu 22 (6 x 3), Magusar 18 (3 x 3), Lokodi 13 (1 x 3), László Arnold 12 (2 x 3), Olariu 1.
További eredmények: Kolozs­vári Universitatea – VSK Má­ramarossziget 83:92, VSK Foc­șani – Bukaresti Rapid 94:69, Gala­ci Phoenix – VSK Marosvásárhely 96:89. A Bukaresti CN Aurel Vlai­cu – Bukaresti Agronomia meccset ma 17 órától játsszák.
A csoport állása: 1. Márama­rossziget 20 p. (9/2), 2. Phoenix 19 p. (9/1), 3. Marosvásárhely 19 pont (9/1), 4. Focșani 16 p. (6/4), 5. Târgu Jiu 16 p. (6/4), 6. Rapid 14 p. (4/6), 7. VSK Csíkszereda 14 p. (4/6), 8. Agronomia 12 p. (2/8), 9. Aurel Vlaicu 10 p. (1/8), 10. Universitatea 10 p. (0/10).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.