Kettes csoportban a VSK

53

A Román Kosárlabda Szövetség elkészítette a férfibajnokság második vonalának csoportbeosztását. A 2015/2016-os bajnoki kiírásra 23 együttes adta le benevezését, amelyek között ott van a VSK Csíkszereda is. A Lászlófy Botond vezényelte csíkiak a második csoportba kaptak besorolást. Októberben kezdődik a pontvadászat, de pontos időpontot nem közölt a szakszövetség.

Hamarosan rajtol a férfi kosárlabda-bajnokság második vonala, amelyben a szokásoknak megfelelően érdekelt lesz a VSK Csíkszereda együttese is. A soron következő bajnoki idényre összesen 23 csapat adta le benevezését, amelyeket régiók szerint három csoportba osztottak be. Mint ismeretes, a bajnokságba a Szuperligában részt vevő együttesek kötelező módon csapatot kellett indítsanak, így a 12 farmcsapat mellett 11 olyan gárda nevezett, amelyek jogosultak majd a feljutásra. A csoportkört követően külön bajnokságban vesznek részt a farmcsapatok és külön csoportban a feljutásra jogosultak. A csíkiak célja, mint már korábban írtuk, hogy minél tovább eljussanak.
A VSK-t a szakszövetségnél a második csoportba sorolták, amelybe négy farmcsapat mellett négy feljutásra jogosult együttes került. Így az ellenfelek között szerepel SCM U Craiova, a Tg. Jiu, a Medgyesi Gaz Metan, a Nagyszebeni Atlassib, a CS Municipal Ploieşti, a Bukaresti Ştiinţa és a Bukaresti Rapid.
A pontvadászat a tervek szerint októberben rajtol, amely során egy oda-vissza vágó kört rendeznek, tehát 14 fordulót. A pontos menetrendet a szövetség még nem közölte.

[box type=”shadow” ]A csoportbeosztások

I-es csoport: Bukaresti Steaua, Bukaresti Dinamo, BCM U Piteşti, Galaci Phoenix (mind farmcsapat), CS Cuza Sport Brăila, Poli Iaşi, CN Aurel Vlaicu Bukarest, Bukaresti Agronomi. II-es csoport: SCM U Craiova, Energia Tg. Jiu, Medgyesi Gaz Metan, Nagyszebeni Atlassib (mind farmcsapat), CS Municipal Ploieşti, Bukaresti Ştiinţa, Bukaresti Rapid, VSK Csíkszereda. III-as csoport: Kolozsvári U-Mobitelco, Nagyváradi VSK, Temesvári BC, Marosvásárhelyi KK (mind farmcsapat), Nagybányai Olimpic, Temesvári Timba, Kolozsvári U.[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek