2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Ketten zártak futamgyőzelmekkel

A Dâmboviţa megyei Moreni adott otthont az elmúlt hétvégén az országos egyéni motocross-bajnokság második fordulójának. Hargita megyéből hat pilóta vett részt a bajnoki futamokon, közülük ketten százszázalékos teljesítménnyel tértek haza. Erőss Koppány országos listavezető kategóriájában, ám Kinda Géza, Okos Zsolt és Balázs István is az élmezőnyben van két fordulót követően.

Erőss Koppány (balról) két forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot

 

Remek teljesítménnyel ért véget a Hargita megyei sportolók számára az országos egyéni motocross-bajnokság második fordulója, amelynek a Dâmbovița megyei Moreni adott otthont. Az elmúlt hétvégi versenyeken megyénkből hat sportoló állt rajthoz, ketten százszázalékos teljesítménnyel zárták a második fordulót, ketten pedig dobogós helyen tudtak végezni. Két forduló után az amatőrök MX2-es kategóriájában két csíkszeredai sportoló azonos pontszámmal harcol egymás ellen a bajnoki címért.
A szervezők a tavalyi futamokhoz képest sokkal jobban előkészítették Moreni-ben a pályát, így erre nem panaszkodtak egyáltalán a résztvevők. Az időjárásra viszont igen, ugyanis óriási volt a hőség, emiatt pedig nagy volt a por a pályán és annak környékén is. Ez viszont nem jelentett nagyobb akadályt a Hargita megyeieknek, mindannyian hozták a megszokott formájukat, és többen is az élmezőnyben zártak.
A junior 2-es kategóriában Becze Csillag Vince az első futamon a hatodik, a másodikon az ötödik helyen zárt, összetettben pedig az ötödik lett. Az MX2 kategóriában a székelyudvarhelyi Balázs István mindkét futamon a második helyen zárt, így összetettben is a második lett. Erőss Koppány viszont az MX2 junior kategóriában mindkét futamot megnyerve összetettben is az első helyen végzett. Az amatőrök MX2 kategóriájában Okos Zsolt is két futamgyőzelemmel, így összetettben az első helyen végzett, míg Kinda Géza az első futamon a második, a másodikon pedig harmadik lett, összetettben pedig a második helyen zárt. A 85 cm3 -es kategóriában Erőss Kund is pontszerző helyen zárt, számára viszont egyelőre a tapasztalatszerzés a cél az idei évben.
Két forduló, azaz négy futamot követően Becze Csillag Vince 62 pontot gyűjtött a junior 2-es kategóriában, Balázs István az MX2-ben az érmihályfalvi 44 pontját Moreni-ben is megszerezte, így 88 pontja van. Az MX2 junior kategóriában Erőss Koppány négy futamgyőzelemmel a háta mögött 100 pontot gyűjtve egyelőre nem talált legyőzőre. A 85 cm3-es kategóriában Erőss Kund 32 pontot gyűjtöütt a négy futam alatt.
Érdekesen alakul viszont az amatőrök MX2 kategóriájában az országos bajnokság. Kinda Géza az első fordulóban zárt az élen, Okos Zsolt a második helyen, Moreni-ben pedig fordított volt a rangsor, így mindkét pilóta 92 pontot szerzett a négy futamon és holtversenyben ők vezetik az országos bajnokságot. A harmadik helyezett Gálfi Csaba Zalánnak 76, míg a negyedik Kiss Rolandnak (mindketten Marosvásárhely) 70 pontja van.
A hazai motorsport-szövetség versenynaptára szerint a motocross ob következő futamait szeptember 14-én és 15-én Marosvásárhelyen tartják, majd október 5-én és 6-án Ciolpani-ban rendezik az egyéni bajnokság utolsó két futamát. A csapatbajnokságnak egyelőre nem jelölt ki helyszínt a szakszövetség, ám az biztos, hogy október 26-án és 27-én tartják. A hétvégén Zernyesten egy regionális versenyt tartanak, amelyen a tervek szerint több csíki pilóta is részt vesz.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb