Kétszázötvenen vettek részt

Rangos asztalitenisz-versenyt tartottak

88

Szombaton és vasárnap az országos AmaTur sorozat keretében A kategóriás asztalitenisz versenynek adott otthont Csíkszereda. A József Attila Általános Iskola tornatermében négy kategória számára tartották meg a Csíkszereda-kupát, amelyen összesen kétszázötvenen vettek részt.

Simon Csaba (balról) és Tamás Szabolcs az elit kategória döntőjében Fotó: Pál Zoltán

Öt és fél éves szünet után tartottak A kategóriás asztalitenisz-versenyt Csíkszeredában az országos AmaTur sorozat keretében. A szombaton és vasárnap a József Attila Általános Iskola sporttermében tartott viadalt négy kategóriában szervezték és összesen kétszázötvenen álltak asztalhoz. A Hargita megyeiek mellett érkeztek sportolók Arges, Bákó, Bihar, Botoșani, Brassó, Fehér, Hunyad, Ialomița, Iași, Kovászna, Maros, Neamț, Prahova, Szeben, Suceava, Vrancea megyéből, valamint Bukarestből is.
Szombaton az elite kategóriá­ban negyvenen, a haladók kategóriájában pedig kilencvenhaton mérték össze tudásukat, míg vasárnap a kezdők kategóriájában hatvanketten, a nyílt versenyben pedig ötvenketten harcoltak a tornagyőzelemért.
A látványos mérkőzésekben gazdag torna végén az elit kategóriában a marosvásárhelyi Simon Csaba diadalmaskodott, miután a döntőben legyőzte az ISK-FSK Székelyudvarhely leigazolt sportolóját, Tamás Szabolcsot, a harmadik helyen megosztva a marosvásárhelyi Moldován Horváth Csaba és a sloboziai Enciu Alexandru zárt. A haladók veresenyét Vieru Costică (Botoșani) nyerte Nițu Șerban (Păulești), valamint Petrescu Claudiu (Putna) és Iordachi Adrian (Adjud) előtt, a legjobb Hargita megyei az 5–9. helyen végzett csíkszeredai Imecs F. Attila volt. A kezdők kategóriájában a négy dobogós helyből hármat csíkszeredai asztaliteniszező foglalt el. A győzelmet Simó József Tibor szerezte meg Csurulya Gyula és Tamás Vivien előtt, az egyetlen nem csíki dobogós a harmadik helyen záró nagyajtai Korodi Csaba volt. A nyílt versenyt Bondoc Alexandru (Brassó) nyerte Vida Attila (Székelykeresztúr), valamint Stefan Patrick (Brassó) és Finna Gábor (Kézdivásáhely) előtt.
Legközelebb április 7-én lesz az AmaTur sorozatban verseny Csíkszeredában, ekkor a Nemzetközi Asztalitenisz Nap alkalmából B+ kategóriás viadal lesz a Magtárban.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek