2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Kétszázhatvan gyermek hokizott

A csíkkarcfalvi műjégpálya adott otthont szombaton a Góbé-kupa U8-as és U10-es jégkorongtornának, amelyen kétszázhatvan gyermek vett részt. A nemzetközi Góbé-kupa az idény első korosztályos tornája volt az Erdély Jégkorong Ligának.

A jó hangulatú torna után kicsik és nagyok együtt Fotó: László Róbert
A jó hangulatú torna után kicsik és nagyok együtt Fotó: László Róbert

Csíkkarcfalván zajlott szombaton a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület és a Felcsíki Műjégpálya közös szervezésében a Góbé-kupa U8-as és U10-es jégkorongtorna, amelyen húsz csapat vett részt. A Góbé-kupa az Erdélyi Jégkorong Liga (THL) 2015/2016-os idényének első tornája volt a legkisebb korosztályú hokisok számára, az eseményen összesen kétszázhatvan gyerek lépett jégre. A Góbé-kupára gyakorlatilag az ország minden U8-as és U10-es csapata jelentkezett, a nemzetközivé válást pedig a moldvai főváros, a Kisinyovi Gloria részvétele adta.
Az U8-as korosztályban öt csapat – Felcsík SK I. és II., Brassói Corona, Galaci Dunărea és ISK Gyergyószentmiklós – vett részt a szombati tornán, a gárdák összesen tíz találkozót játszottak. Az U10-es korosztály volt a legnépesebb: 15 csapat hokisai vetélkedtek. A Góbé-kupán indult a Felcsík SK I. és II., az ISK Csíkszereda I. és II., az ISK Gyergyószentmiklós I. és II., a Brassói Corona I. és II., a Kézdivásárhelyi KSE-Bikák, a Sepsiszentgyörgyi KirályPingvinek, a Csíkszentimrei Sasok, a Bukaresti Steaua, a Bukaresti Triumf, az Olimpia Ploiești, valamint a Galaci Dunărea és a Kisinyovi Gloria közös gárdája. A torna során összesen harminckét találkozót játszottak az U10-es korosztályban.
Az U8 és az U10-es korosztályban ugyan hivatalosan az eredményt nem számolják, ám az edzők, a gyerekek, de a tornára kilátogató szülők annál jobban tudták, melyik csapat hány győzelmet aratott. A jégkorongot még tanuló, olykor a pályán bukdácsoló gyermekeknek ugyan fontos a sikerélmény, ám a két korosztály hokisai számára inkább a részvétel, a játéklehetőség az, ami számít.
– Ekkora gyerekeknél a részvétel fontos, legalábbis edzői, csapatvezetői szempontból. Ám a hokisok és az edzők is tudják, hány mérkőzést nyert meg a csapatuk. Többeknek, főleg az U8-as korosztályban ez volt az első igazi megmérettetés, itt szerepeltek először hivatalos mérkőzésen mint játékosok. Többségük idén kezdett el jégkorongozni, számukra élmény volt az első torna. Az U10-eseknél kissé más a helyzet, hiszen tavaly vagy már tavalyelőtt összeálltak a csapatok. De ennél a korosztálynál is a játéklehetőség biztosítása volt a fontos – mondta a torna végén Galusnyák Levente, a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület elnöke.
A tornát a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, a Merkúr Székelyföldi Üzletlánc a Kis Góbé program keretében támogatta, szponzor volt a Harmopan Rt. A szombat reggel nyolc és délután négy óra között zajlott Góbé-kupa díjkiosztóján minden csapat kupát, a részt vevő hokisok érdemoklevelet, érmet és édességcsomagot kapott.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb