péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kétszázharminchárman ballagtak a Csíkszeredai Karról

Péntek délután a végzősök az egyetem elől népviseletbe öltözve, gyalog vonultak ki a csíksomlyói kegytemplomba, ahol a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség által szervezett ökomenikus istentiszteleten Csapai Árpád római katolikus és Szatmári Ingrid református lelkész hirdette az igét. Az imádkozás után csoportképeket készítettek a templomkertben. Másnap délelőtt a hallgatók részt vettek utolsó tanóráikon, elbúcsúzva oktatóiktól. Emléktáblákra írtak kedves gondolatokat, csoportképeket készítettek az egyetem bejárata előtt, majd megkezdődött a hivatalos ballagási ünnepség az Erőss Zsolt Arénában. Az ünnepi köszöntőbeszédek után díjazták az évfolyamelsőket, és kiosztottak négy MAXIMUS hallgatói díjat a legkiemelkedőbb tudományos munkáért. A hallgatók szakonként átvették az emlékokleveleket. A ballagást dr. Dávid László, a Sapientia – EMTE rektora zárta a kalapfeldobás ceremóniájával.

Alázattal hallgatták a végzősök a csíksomlyói kegytemplomban tartott igehirdetést. Imára kulcsolt kézzel fohászkodtak a csíksomlyói szűzanyához, hogy segítse őket a diplomamunka megvédésében és szakmai útjuk kezdetén.

A Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség papja, Csapai Árpád ökumenikus istentiszteletet mutatott be a kegytemplomban a végzősök, az oktatók és a családtagok számára.

Fotók: Iochom Zsolt

Tógában és kalapban, szakok szerint rendeződve indultak el a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kar ballagó hallgatói az Erős Zsolt Arénába, ahol a hivatalos ballagási ünnepségen búcsúztak tőlük oktatóik, az intézmény képviselői és önkormányzati vezetők.

Szőke Zsuzsa

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb