Kétnapos Székely hoki majális

Több mint sportesemény

1 142

Ötödik alkalommal méri össze erejét Székelyföld és Magyarország jégkorong-válogatottja, a jótékonysági mérkőzés helyszíne ezúttal Csíkszereda lesz. A szervezők nemcsak egyetlen találkozóban, hanem kétnapos rendezvénysorozatban gondolkodtak. A székely–magyar hokimeccset kedden 18 órától a Vákár Lajos Műjégpályán rendezik.

Székely–magyar jótékonysági gálamérkőzés helyszíne lesz Csíkszereda Fotó: László F. Csaba

A gálamérkőzés ötletgazdája és elindítója Vargyas László gyer­gyó­alfalvi, hétszeres magyar kupagyőztes és négyszeres magyar bajnok, 2008-ban visszavonult jégkorongozó, aki 2006. december 30-án váltotta valóra első alkalommal álmát, és létrehozott egy olyan történelmi eseményt, amelyre addig nem volt példa: Gyergyószentmiklóson lépett először pályára a székely és a magyar válogatott. A 2007-es év utolsó napján, majd hét és fél év szünet után 2015 áprilisában ugyancsak Gyergyószentmiklós volt a meccs házigazdája, 2017-ben a 4. találkozót pedig Dunaújvárosban rendezték.
2018-ban újra „hazatér” Székelyföldre a gálamérkőzés, melyet a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SzJA) és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala kétnapos, az utánpótlás-válogatottak találkozóival és változatos szabadtéri programokkal színesített keretbe foglalt. Így nemesedett a rendezvény Székely hoki majálissá.
Bizonyítandó, hogy a székely–magyar együttműködés nemcsak felnőttszinten, hanem az utánpótlás szintjén is példaértékű, a csíkszeredai hoki majális keretében első alkalommal lépnek jégre az U15 és U16 korosztályos székely és magyar jégkorong-válogatottak, három-három mérkőzést játszva hétfőn és kedden. „Ez kétségkívül történelmi esemény a székely és magyar jégkorong számára” – fogalmazott Nagy Attila, a SzJA vezetője. A Székely hoki majális azonban „nemcsak sportrendezvény, nemcsak jótékonysági esemény, hanem a családok apraját-nagyját megszólító tavaszi nap” – hangsúlyozta Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Érdemes lesz tehát kilátogatni a Vákár Lajos Műjégpályára és környékére.
Hétfőn 10 és 16, valamint kedden 10 órától a székely és a magyar U15-ös válogatottak lépnek jégre egymás ellen, míg hétfőn 13 és 19, kedden pedig 13 órától az U16-os székely–magyar meccseket tartják a Vákár Lajos Műjégpályán.

A keddi program
Kedden 11 órától szabadtéri programok lesznek a Vákár Lajos Műjégpálya előtti téren. 11 és 18 órától lesz Hokisarok gyerekeknek, 11 órától levetítik A mi Szapporónk (szerkesztő-rendező: Gallai László) című filmet, majd délben kezdődik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyerekek műsora. 12.40-től két panelbeszélgetés lesz: A korisulitól az U23-ig (Tánczos Barna – SZJA elnök, Delbert Pedrick – SZJA technikai igazgató); Székely olimpikonok (Antal Előd, Gál Sándor, Basa János, Kalamár Sándor).
A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes 13.40-kor kezdődő előadását a Hajrá Szereda! (rendező: Becze Zoltán) című film vetítése követi, 15 órától pedig Székely bajnokok (Takács István, Hozó Levente, Elekes Levente, Papp Szabolcs, Fodor Csanád) mesélnek élményeikről.
Délután fél négytől a kosteleki Szellő néptánccsoport előadását a „fel le ki beUgró” improvizációs játék követi a Csíki Játékszín színészeivel.
17.20-kor „Székely hoki­me­cé­ná­sok” címmel a székely csapatok főtámogatói – Csató Kovács Imre, Becze Tibor, Bencze Attila – panelbeszélgetés követi, a Székelyföld – Magyarország jégkorong gálamérkőzés pedig 18 órakor kezdődik. A tombola-sorsolást 21 órakor tartják, az eseménysorozatot 21.30-tól a Friday Rehab-koncertje zártja.

Főszereplők a jégen
A szervezők közzétették a székelyföldi és a magyar jégkorong válogatott kereteit is.
Székelyföld: kapusok: Molnár Szabolcs, Adorján Attila, Onodi Ottó, Ruczuj Gergely, Szakács Szabolcs; hátvédek: Papp Szabolcs (csapatkapitány), Farkas Tamás, Gecse Hugó, Salló Alpár, Nagy Csaba, Ferencz-Csibi Róbert, Baróti Zsolt, Becze Tihamér, Részegh Tamás; csatárok: Moldován Ervin, Antal Zsombor, Sárpátki Tamás, Reisz Áron, Szabó Pál Krisztián, Fodor Csanád, Biró Tamás, Rokaly Szilárd, Borsos Attila, Csergő Hunor, Barabás Sándor László. Szakmai stáb: edzők: Basa János, Gál Sándor, Biró Ignác; csapatvezetők: Vargyas László, Ráduly Róbert Kálmán.
Magyarország: kapusok: Szuper Levente, Duschek Dávid; hátvédek: Orbán Attila, Mestyán István, Horváth András (csapatkapitány), Tokaji Viktor, Szélig Viktor, Lencsés Tamás, Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás, Varga Arnold; csatárok: Miskolczi Márk, Ritó László, Tóth Richárd, Odnoga Mátyás, Szilassy Zoltán, Ladányi Balázs, Borbás Gergely, Vas Márton, Galló Vilmos. Szakmai stáb: edzők: Kercsó Árpád, Berényi Norbert; csapatorvos: Dr. Jobbágy Lajos; csapatvezető: Sipos Levente.
Játékvezetők: Nagy Attila, Ladányi Patrik, Györgyicze Levente és fia, Györgyicze Zsolt.

Fontos tudnivalók
A gálamérkőzésre három árkategóriájú helyjegy váltható: a VIP-lelátóról (F szektor) 150, illetve 80 lejes jegy megvásárlásával követhető a mérkőzés, a többi ülőhelyet 20 lejes jeggyel lehet elfoglalni. Belépők elővételben a bilete.ro oldalon kaphatók. A szabadon maradt helyekre a mérkőzés előtt, a helyszínen már csak feláras, azaz 25, 100, illetve 200 lejes jegyek válthatók.
Annak érdekében, hogy senki ne maradjon le a mérkőzés megnyitójáról és kezdetéről, arra kérik a szervezők a résztvevőket, hogy ne utolsó pillanatban érkezzenek, a beléptetés és a jegykezelés ugyanis – a megszokottól eltérően – hosszabb időt vesz majd igénybe.
Tekintettel az eseményen való nagy számú, autóval érkező résztvevőre, és természetesen a szabálytalan parkolást elkerülendő, a Vákár Lajos Műjégpálya mögötti gyorskorcsolyapályát ajánlják a szervezők ingyenes parkolási helyszínként.
A Székely hoki majális ideje alatt, illetve a mérkőzés folyamán is 5 lej értékű tombolajegyek vásárolhatók. A meccset követően a szabadtéri színpadon sorsolják ki azt a tíz szerencsés nyertest, akiket értékes és emlékezetes nyereményekkel jutalmaznak.
Az előző gálamérkőzésekhez hasonlóan az idei találkozó is jótékonysági célt szolgál. A belépőjegyekből, illetve a tombolából származó teljes bevételt az esemény fővédnöke, Böjte Csaba atya által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei javára ajánlják fel. Az adományt a mérkőzés végén adják át a szervezők.

A 23. székely játékos
A szervezők árverésre bocsátják a székely válogatott 23. játékos helyét, amelyért bárki versenybe szállhat. A licit győztese felszerelésbe öltözve, a játékosok között a cserepadról követheti a mérkőzést!
Az árverés 250 lejről indul. „Tedd meg Te is tétjeidet a Székely hoki majális Facebook-esemény keretében meghirdetett liciten! Az árverés határideje: április 29., vasárnap 23.59 óra!” – áll a szervezők közleményében.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek