Kétfrontos meccseket nyertek a csíkiak: Közel az alapszakasz-elsőséghez a Sportklub

32

Nagyon fontos 6-6 pontot gyűjtött be, évzáró gyanánt, a Sportklub                                                     Fotó: Pál Zoltán

Dupla fontosságú meccseket húzott be a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, az év utolsó két összecsapásán a Brassói Coronát, illetve a Gyergyói HK-t fektette két vállra. Utóbbi két csapat végül a Schiller-Vasas HC elleni sikerrel vigasztalódhatott.

A Román-kupa-győzelmet követően nem sok idő maradt a csapatok számára a pihenésre. A karácsonyi ünnepeket ugyan megülhették a játékosok, de idejük többségét mégis az edzések tették ki, hiszen karácsony másodnapján már jégre kellett lépni.
A Csíkszeredai Sportklub két nap alatt két kemény mérkőzés elé nézett, hiszen előbb a Brassói Coronát fogadta, majd a Gyergyói HK vendége volt.
A friss Román-kupa-címvédő csíkiak a Brassó ellen jobban kezdtek, de a játék képével ellentétben a vendégek szereztek vezetést. Innen viszont sikerült talpra állni és zsinórban három lőtt góllal megléptek ellenfelüktől. A második felvonás egy-egy kimaradt ziccerrel rajtolt, majd igencsak tördelt lett a játék képe. A meccs felét átlépve a vendégek percei következtek, de Adorján több bravúrt is bemutatva őrizte csapata kétgólos előnyét. Brown kísérleténél viszont már ő is tehetetlen volt. A Sportklub viszont a bekapott gólra hamar válaszolt és visszaállította a kétgólos különbséget. A záró felvonást rosszul indították a kék fehérek, és a Corona előbb szépített, majd Boriszenko vasával közel jártak az egyenlítéshez is, de ez nem jött össze. A kék-fehérek jól őrizték előnyüket, hogy a hajrára megint kétgólos előnyre tegyenek szert, amelyet megőriztek, még akkor is, ha a vendégek még egyszer felkapaszkodtak mínusz egyre.
A csíkiak alig 24 órával a Corona elleni rangadót követően Gyergyószentmiklóson léptek jégre a GYHK ellen. A megismételt Román Kupa döntő után a csapatok nem sokat változtattak a játékukon. Az első 20 perc a két kapusról, Ruczujról és Lászlóról szólt, akik remekül tették a dolgukat. A második felvonás elején a GYHK kihasznált egy kettős emberelőnyt, amelyre nagyon gyorsan jött a válasz, és Salló kékvonalas, megpattanó lövése túljutott Ruczujon. A záró felvonásban a kék-fehérek aktívabbak voltak, két lecsorgó, megpattanó korongból kétgólosra hizlalták előnyüket, és ekkor eldöntötték a meccset a széteső GYHK-val szemben. A hajrára még maradt két Kuljas bombagól, de a három pont sorsa már korábban eldőlt.
A Sportklub ennek a két győzelemnek köszönhetően szinte biztosan megszerzi az Erste Liga alapszakaszának első helyét, ugyanakkor a román bajnokságban is fontos sikerek voltak ezek, hiszen a Galac és a Corona is lépéselőnyben van velük szemben.
A Gyergyói HK ez év utolsó hazai meccsén a Schiller-Vasas HC-t fogadta, és bár a vendégek az első harmadban egygólos vezetésre tettek szert, miként tették azt Brassóban, ám a második felvonás a hazaiakról szólt. Zsinórban szereztek három gólt, amely döntőnek számított a mérkőzés végkimenetelét illetően.
A GYHK az évet ma este a Brassói Corona vendégeként zárja, ahol a kupa után újfent összemérik erejüket a felek. A kupában a GYHK nyerni tudott 4–2-re, de ezúttal is fontos lenne számukra, hogy behúzzák a győzelmet.

Eredmények
Csütörtök: Csíkszeredai Sport­klub – Brassói Corona 6–4 (3–1, 1–1, 2–2) /Shalla (5.), Pelley (11.), Vesutkin (17.), Fo­dor (39.), Bíró T. (54.), Salló (60.), illetve Tranca (5.), Brown (38.), Gliga (41.), Fowlie (58.)/.
Péntek: Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub 1–5 (0–0, 1–1, 0–4) /Góga (22.), illetve Salló (26.), Farkas (43.), Rokaly Sz. (44.), Kuljas (55., 57.)/.
Szombat: Brassói Corona – Schiller-Vasas HC 7–2 (1–2, 5–0, 1–0) /Molnár Z. (17.), Bíró M. (24.), Péter B. (30.), Fowlie (30.), Franko (35.), Armstrong (37.), Zsók (60.), illetve Szalma (11.), Turbucz (18.)/; Fehérvári Titánok – Hokiklub Budapest 1–3 (0–0, 0–2, 1–1); Ferencváros-Telekom – Újpest 6–5 (3–3, 2–1, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után.
Vasárnap: Gyergyói HK – Schiller-Vasas HC 3–1 (0–1, 3–0, 0–0) /Pesztunov (35.), Péter Zs. (35.), Valdix (40.), illetve Fliszár (8.)/. A Debreceni DEAC – Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Brassói Corona – Gyergyói HK (18.30), Dunaújvárosi Acélbikák – Ferencváros-Telekom (19), Hokiklub Budapest – Debreceni DEAC (19).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek