2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Kétfelé oszlik a csapat

Nagyon nehéz hétvége előtt áll a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, a kék-fehéreknek a hétvégén három nap alatt négy mérkőzést kell lejátszaniuk két pontvadászatban, ráadásul két külön országban. Artur Oktyabrjov a csütörtök délelőtti edzést követően döntötte el az itthon maradók és az utazók névsorát.

12_HSC_arpi-foto

Három nap alatt két országban és két pontvadászatban négy mérkőzést játszik a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Az edzők és a klubvezetés nehéz döntés előtt állt, a tegnapi edzést követően viszont határoztak: a két román bajnoki mérkőzés megnyerése élvez előnyt, vasárnap viszont Dunaújvárosban a lehető legerősebb felállításban lép jégre a csapat.
A HSC Csíkszereda ma és holnap román bajnokit játszik Gyer­gyó­szentmiklóson a Progymmal, szintén szombaton este a csapat Budapesten a MAC ellen lép jégre, míg vasárnap Dunaújvárosban az Acélbikák gárdájával szemben kell helytálljon a MOL Ligában. A csíkiak orosz trénere nehéz döntés előtt állt, ám a szerdai, a Brassói Corona elleni sikert követően a tegnap délelőtti edzésen hozott döntést arról, ki utazik és ki marad itthon a hétvégén.
– A Progym elleni román bajnoki meccsekre ugyanazzal a kerettel állunk ki, mint amelyikkel Brassóban voltunk. A csapat másik fele ma autóbusszal kel útra Budapest felé, vasárnap reggel pedig hozzájuk csatlakozik az itthoni kontingens. Akik holnap játszanak Gyergyószentmiklóson, azok a mérkőzést követően vonattal utaznak Magyarországra, és remélem, vasárnap már Dunaújvárosban teljes kerettel szerepelhetünk – mondta Artur Oktyabrjov. Hozzátette, ő is holnap este utazik, tehát a Progym elleni mérkőzéseken ő irányítja a HSC-t a kispadról.
A tréner szerint a csapat számára fontos a román bajnokságban az elődöntőbe jutás, ám ugyanolyan fontos a MOL Ligában is a rájátszásba kerülés. – Fontos, hogy mindkét pontvadászatban jól szerepeljünk, ám így nagyon nehéz lesz. És egyelőre nem úgy néz ki, hogy hamarosan áthidalhatóak lennének ezek a problémák. Bele sem merek gondolni, mi lesz a jövő héten, amikor ugyan Csíkszeredában, de ugyanazon a napon egymás után játszunk két meccset. Én és a játékosok is megpróbáljuk a tőlünk elvárható teljesítményt nyújtani, remélem, a hétvégén legalább kilenc pontot szerzünk – mondta Artur Oktyabrjov.
A Progym számára is óriási téttel bír a ma és holnap esti találkozó, hiszen egy győzelem esetén megelőznék a tabellán az előttük negyedikként álló Brassói Coronát, kettős siker esetén pedig az ötödikről a harmadik helyre ugranának a HSC Csíkszereda és a barcaságiak elé.

Kontinentális-kupa
Mától vasárnapig rendezik a jégkorong Kontinentális-kupa második körét. A B csoportban a Miskolci DVTK-Jegesmedvék a lett, a spanyol és a szlovén bajnokot látja vendégül, míg a Galaci Dunărea Tychy-ben a lengyel és a brit, valamint az első selejtezőkört sikerrel teljesítő szerb pontvadászat győztesével mérkőzik. A két csoportelső a harmadik körbe jut.

Jégen az ifik
A hétvégén elkezdődik a kétcsapatos román U20-as bajnokság is, az első forduló mérkőzéseit elhalasztották, a másodikra pedig holnap és vasárnap Csíkkarcfalván kerül sor. A hétvégén folytatódnak az Erdélyi Jégkorong Bajnokság küzdelmei is az U12-es korcsoportban, két nap alatt öt találkozóra kerül sor.

[box type=”shadow” ]A hétvégi műsor

Román bajnokság. Ma és holnap: Gyergyószentmiklósi Progym – HSC Csíkszereda (17.30).
MOL Liga. Holnap: Ferencvárosi TC – Brassói Corona (18), MAC Budapest – HSC Csíkszereda (20). Vasárnap: Dunaújvárosi Acélbikák – HSC Csíkszereda (19.15), Újpesti TE – Brassói Corona (19.30).
Kontinentális-kupa. B csoport: ma: DVTK-Jegesmedvék – Mogo Riga (20); holnap: Acroni Jesenice – DVTK-Jegesmedvék (20); vasárnap: CH Jaca – DVTK-Jegesmedvék (20). C csoport: Dunărea – Coventry Blaze (16.30); holnap: GKS Tychy – Dunărea (20); vasárnap: Partizan Belgrád – Dunărea (16.30).
Román U20: szombaton 11.30-tól és vasárnap 18.40-től Csíkkarcfalván: Steaua Bukarest – ISK Csíkszereda.
THL U12: holnap: Kisinyovi Gloria – Olimpia Ploieşti (9.10; Karcfalva), Olimpia – Gloria (14.30; Gyergyószentmiklós), Steaua Bukarest – HC Bikák-KSE Kézdivásárhely (16.20; Brassó); vasárnap: Gloria – ISK Gyergyószentmiklós A (10; Gyergyószentmiklós), ISK Csíkszereda – Olimpia (10.10; Karcfalva), Steaua – KirályPingvinek Sepsiszentgyörgy (10.20; Brassó), Olimpia – ISK Csíkszereda (16.30; Karcfalva).[/box]

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb