Két viadalon vettek részt a csíkiak

Szerbiában és Otopeni-en versenyeztek

147

A Szerb Kerékpáros Körversenyen vettek részt a Team Novák kontinentális csapat sportolói az elmúlt hétvégén, a Novák Cycling Academy tagjai, ketten a felnőtt gárdából Otopeni-en álltak rajthoz. A hazai versenyről érmekkel tértek haza a csíkiak, ám Szerbiában is helytálltak a kerékpárosok.

Hat dobogós hellyel zárták a Novák Cycling Academy sportolói az Otopeni-kupát

Két versenyen álltak rajthoz a hétvégén a csíkszeredai kerékpárcsapatok. A Team Novák kontinentális gárda a nemzetközi szövetség által 2.2-es szorzóval jelölt Szerb Kerékpáros Körversenyen indult egy hazai, egy moldáv és három ukrán sportolóval, míg a gárda két tagja és a Novák Cycling Academy több sportolója Otopeni-en állt rajthoz. Mindkét helyszínen jól szerepeltek a csíki csapat sportolói.

Húsz másodperc döntött
Huszonnégy sportoló, közülük három Team Novák csapattag zárt azonos idővel, a győzteshez képest húsz másodperc lemaradással a Szerb Kerékpáros Körversenyen. Pénteken Mionici-ből indultak és oda is érkeztek meg 159 kilométer megtételét követően a kerekesek, a szakaszt egy másodperces előnnyel az argentin Tivani Perez German Nicolas (Hemus 1896) nyerte a fehérorosz Szobal Jauhen (Minszk Cycling Club) és a moldáv Raileanu Cristian (Torku Sekerspor) előtt. A Team Novák tagjai közül Mihajlo Kononenko a 35., Andrij Bratascsuk a 39., Olekszandr Prevar a 40., Nicolae Tanovitchii a 41. helyen ért célba a mezőnnyel, amelynek 11 másodperc volt a hátránya a győztessel szemben. Balázsi Lóránt nem fejezte be a szakaszt.
Szombaton a Banja Vrujci és Pozarevac közötti 157 kilométert teljesítették a kerékpárosok, a szakasz mezőnybefutóval zárult. Az etapot a holland Maarten van Trijp (Destil Valkenburg) nyerte az olasz Marini Nicolas (Mstina Focus) és az argentin Tivani Perez előtt, Kononenko a 49., Prevar a 66., Bratascsuk a 74., Tanovitchii a 77. helyen ért célba.
Vasárnap a Viminacijum és Avala közötti 113 kilométert tették meg a sportolók, amelyen az utolsó métereken sikerült a fehérorosz Szamoilav Braniszlaunak (Minszk Cycling Club) győznie a török válogatott Orken Ahmet és a szintén fehérorosz Bazskov Sztanislav (Minszk) előtt, utóbbi a mezőnnyel ért célba három, illetve hat másodperces lemaradással. A mezőnyben zárt a 14. helyen Kononenko, a 21. helyen Tanovitchii, a 32. helyen Bratascsuk, fél perccel később pedig Prevar is célba ért a 61. helyen.
A Szerb Kerékpáros Körversenyt az argentin Tivani Perez German Nicolas (Hemus 1896) nyerte, Kononenko a 18., Tanovitchii a 26., Bratascsuk a 28. lett húsz másodperces hátránnyal, míg Prevar 3 perc és 22 másodperces hátránnyal a 41. helyen végzett.
A Team Novák három ukrán sportolója a verseny után haza-
utazott, hiszen a jövő héten, június 18. és 24. között rendezik Ukrajnában az országúti kerékpáros országos bajnokságot. A román bajnokságra június 21. és 24. között kerül sor Szeben megyében, az egyéni időfutamot Cód, a mezőnyversenyeket pedig Szentágota környékén tartják.

Emlékverseny
Otopeni-kupával díjazott versenyen vettek részt szombaton a Novák Cycling Academy sportolói, de jelen voltak a viadalon a Team Novák azon kerékpárosai közül is egy páran, akik nem utaztak el Szerbiába. A csíki kerékpárosok hat dobogós hellyel zártak.
Az A kategóriában (13–14 évesek) Mezey Koppány a második, Lukács Zsombor a harmadik, Novák Edmond a hetedik helyen zárt, Szekeres Árpád Áron nem fejezte be a viadalt.
A C kategóriában (9–10 évesek) Ferencz Ábel a harmadik, Ambrus János a hetedik helyen zárt. Ferencz Ábel dobogós helye azért is számít kimagaslónak, mert a csíki sportoló egyébként D kategóriás (5–8 évesek), tehát az eggyel nagyobb korosztályú versenyzők között érte el a remek eredményt.
A kadét korosztályban Novák Edvárd a második, Bodor Csongor-Imre a harmadik, Iacob-Csiszér Dávid és Kovács Tamás pedig nem fejezte be a viadalt. Az ifjúságiaknál Török Szilárd győzött, András-Pótsa Péter pedig a negyedik lett, míg a felnőtteknél Szaniszló Roland a nyolcadik helyen zárt, Novák Károly Eduárd pedig feladta a viadalt. A lányok versenyében a B kategóriában (11–12 évesek) Ferencz Dorottya a negyedik helyen végzett.
A Novák Cycling Academy és a Team Novák sportolói a hétvégén Kolozsváron szerepelnek, ahol a Románia-kupa harmadik futama mellett az Erdély-kupát és a Kolozs Megyei Körversenyt tartják.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.