csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Két vereség, egy döntetlen

Hat ponttal távozott Csíkszeredából a Bukaresti Dinamo vasárnap: a fővárosiak csapatai az országos labdarúgó utánpótlás-bajnokságokban érdekelt FK U17-es és U19-es gárdáját is legyőzték. A csíkiak U16-os csapata viszont idegenben tudott nyerni és immár negyedik az I. csoportban.

Két vereség és egy győzelem az elmúlt hétvégi mérlege az FK Csíkszeredának az ifjúsági labdarúgó utánpótlás-bajnokságokban. Az FK U17-es és U19-es csapata a fővárosi Dinamót fogadta, míg az U16-os gárda Târgovișten szerepelt. A legkisebbek hozták a pontokat.
Az FK U17-es csapata először hagyta el vesztesen a pályát az Elit Ligában. Kurucsai Milán tanítványai Bontaș révén az első félidőben megszerezték ugyan a vezetést, ám a Dinamo focisai a meccs második felében előbb egyenlítettek, majd a győztes gólt is megszerezték.
Az U19-es Elit Ligában második vereségét könyvelte el az FK, igaz, Dusinszki Zoltán nem a legjobb kerettel várta a Dinamo elleni meccset. Az FK szokásos kezdőcsapatából ugyanis ketten a román válogatottban szerepeltek, volt, aki a felnőttkerettel Konstancára utazott, míg néhány játékos sérülés miatt nem állt az edző rendelkezésére.
Az FK U16-os csapata idegenből hozta el a három pontot, Zöld Péter és Gál Ervin tanítványai gól nélküli első félidőt követően Sándor révén találtak az ISK Târgoviște hálójába, majd a hazaiak is bevették a saját kapujukat. Így a csíkiaknak sikerült győzniük és mindössze három pontra faragniuk hátrányukat az éllovas Petrolul Ploiești-tel szemben.

Ketten a válogatottban
Két felkészülési mérkőzést játszott az U19-es romániai válogatott Ukrajnában. Laurențiu Roșu szövetségi kapitány az FK Csíkszereda két játékosát is behívta a válogatottba, és mindkettőt pályára küldte. Simó Csongor a pénteki összecsapáson kezdő volt és végig játszott, míg Gyenge Szilárd a második mérkőzésen kapott lehetőséget. Az első találkozó 2–2-es döntetlennel, a második 3–1-es romániai győzelemmel ért véget.

Eredmények
Elit Liga, U17. Keleti csoport, 9. forduló: FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo 1–2. A csíki gólt Bontaș lőtte.
Elit Liga, U19. Keleti csoport, 9. forduló: FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo 1–4. A csíki gólt Incze szerezte.
Elit Liga, U16. I. csoport, 9. forduló: ISK Târgoviște – FK Csíkszereda 1–2.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb