2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Két új játszótér a vakációra

Újabb két közterületen található játszótér született újjá Székelyudvarhelyen. Régi, elavult, tönkrement létesítményeket alakítottak át teljesen korszerű, biztonságos játékra, kellemes időtöltésre alkalmas terekké. A továbbiakban főleg a közösség felelőssége, hogy épségben és rendben tartsa azokat.

A polgármesteri hivatal 2016-ban meghirdetett Megújulnak játszótereink programjának köszönhetően múlt pénteken adták át a Tomcsa Sándor negyedben található létesítményt, tegnap délután pedig a Tomcsa Sándor Színház művészei hívták játékra a családokat a Bethlen lakótelepi Gyepes és Ifjúság bejáratok találkozásánál található megszépült játszótérre. Alapjaiban újult meg mindkettő: eltűntek a régi játékelemek, modern, biztonságos, fából és műanyagból készült új elemeket szereltek fel mindkét helyre. Ugyanaz a helyi cég (EGT Landscape Kft.) rendezte be a létesítményeket, amely már bizonyított korábban, mindkét helyen szakemberek tervezték meg a kisebb és nagyobb gyerekek igényeihez alkalmazkodó tér kialakítását. Újdonságokat is bevetettek: a Tomcsa Sándor negyedben például a homokozó részen speciális játékelemeket szereltek fel a kicsiknek, a nagyobbak szórakoztatására pedig mászófalat, korlátokat és egyéb egyensúlyérzéket fejlesztő játékokat.
A két létesítményre összesen 350 ezer lejt költött el a hivatal, és összesen közel 20 játékelemet szereltek fel – tudtuk meg Zörgő Noémi szóvivőtől. Mindkét helyszínen térfigyelő kamerákat is elhelyeztek, amelyeket a helyi rendőrségnél figyelnek rendszeresen. Szükség van erre, hiszen – sajnálatos módon – alig készül el egy-egy, a régiekhez képest „csodajátszótér”, és máris megjelenik a rongálás is. A szóvivő is hangsúlyozta, fontos, hogy a játékelemeket rendeltetésüknek megfelelően használják, ezért kiemelt szerepe van az állapotmegőrzésben a szülőknek, nagyszülőknek, illetve a helyi lakószövetségeknek is.
A Megújulnak játszótereink program eredményeképp a város 27 közterületen található játszóteréből ötöt sikerült eddig korszerűsíteni (közben néhány tanintézmény játszótere is megújult). A tervek szerint idén is sor kerül újabb két létesítmény átalakítására, de a helyszínt egyelőre még nem pontosították.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb