2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Két udvarhelyi érem az országos döntőn

Buzãu adott otthont az elmúlt hétvégén az ifjúsági IV-es asztalitenisz országos egyéni- és csapatbajnokságának. A megmérettetésről az ISK-FSK Szé­kely­udvarhely sportolói két éremmel tértek haza.

12_pippang
Buzăuban rendezték az elmúlt hétvégén az ifjúsági IV-es korosztályú asztaliteniszezők egyéni és csapat országos bajnoki döntőjét. A 8–10 évesek számára rendezett megmérettetésen 16 csapat és mintegy 150 sportoló vett részt, közöttük az ISK-FSK Székelyudvarhely versenyzői is.
A székelyudvarhelyi sportolók számára remekül sikerült az országos bajnoki döntő mind egyéniben, mind pedig a csapatversenyben. Noha a hazai ranglistán jelenleg nyolcadik Bándi Tamás múlt hónapban ujjtörést szenvedett és kétséges volt a játéka a döntőre, a játékos sérülten is vállalta a megmérettetést. Szilágyi Paul is remekül teljesített, így az udvarhelyiek a harmadik helyen zártak a Bukaresti ISK 1 és a CS Mioveni mögött. Az egyéni pontoknak köszönhetően az ISK-FSK nem játszott selejtezőt a legjobb tizenhatba kerülésért, így a második fázisban kapcsolódtak be a versenybe, ahol a bukaresti Stirom és CSA, valamint Craiova csapatai voltak az ellenfelek, az udvarhelyi csapatnak egyik sem jelentett akadályt. Az elődöntő csoportba Zilah elleni magabiztos győzelem gyakorlatilag azt jelentette, hogy a legjobb négy közé jutott az ISK-FSK. A kemény diót a későbbi győztes Bukaresti ISK 1 jelentette, az elődöntő csoport rangadóján szoros mérkőzésen maradtak alul az udvarhelyiek, a Mioveni elleni mérkőzésen Bándi kézfájása miatt nem játszott, a találkozót 4–3-ra nyerte az Argeși megyei csapat. A Bukaresti TTA elleni bronzmérkőzésen Szilágyi maximálisan teljesített, Makó Richárd párosban tett mindent hozzá a győzelemhez, Bándi 3–2-es vezetésnél szerezte meg a győzelmet.
Az egyéni küzdelmekben Balázs Barna selejtezőt játszott, de nem tudott továbbjutni csoportjából, Szi­lágyi, Bándi és Makó pedig kiemeltként főtáblás volt. A hatvannégyes főtábla első fordulójában mindhárom udvarhelyi győzelemmel lépett tovább, akárcsak a második fordulóban, ahol Bándinak volt kicsit nehezebb dolga konstancai ellenfelével szemben. A legjobb tizenhat között már megtört a lendület Bándi és Makó játékában, mindketten bukaresti ellenféllel szemben szenvedtek vereséget, Szilágyi viszont tartotta remek formáját egészen a döntőig. A döntőben a hazai ranglista első két kiemeltje nézett farkasszemet, a mioveni-i Movileanut a csapatversenyben Szilágyi magabiztosan győzte le. A döntő is az udvarhelyi magabiztos játékával indult, ám az első szettet elveszítő Movileanu megfordította az összecsapást és 3–1-re legyőzte Szilágyit, akinek így az ezüstérem került a nyakába.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,338RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb