2021, január 18, hétfő.

Két tűzeset az ünnepek alatt

Két tűzesethez riasztották az ünnepek alatt a Hargita megyei hivatásos tűzoltókat, és 27 bevetése volt a tűzoltósághoz tartozó rohammentő-szolgálatnak – mindezekről közleményben tájékoztatott Alina Maria Ciobotartiu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője.

Csütörtök délután egy kigyulladt ma­ros­hé­ví­zi la­kó­ház­hoz riasztották a tűzoltókat. A szomszédos épületeket is veszélyeztető lángok egy ház tetején, mintegy 100 négyzetméteres felületen csaptak fel. A tüzet mintegy két óra alatt sikerült eloltani. A szerencsétlenségben többek között 50 négyzetméteren megrongálódott a ház fala, ugyanakkor bútorok, háztartási gépek, lábbelik, ruházat és dokumentumok semmisültek meg. A kár értékét 30 ezer lejre becsülik, a megmentett javak értéke 500 ezer lejre tehető. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta.

A második tűzeset is ugyancsak csütörtökön történt Ze­te­la­kán. A lángok ezúttal a háztartás egyik melléképületében csaptak fel. A helyszínre kiérkező székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltókat a helyi önkéntes tűzoltók segítették. Összesen három tűzoltóautóval vonultak a helyszínre, ahol mintegy 40 négyzetméteren pusztítottak a lángok. A tüzet egy óra alatt sikerült eloltani. A szerencsétlenségben keletkezett kár értéke kétezer lej, a megmentett javak értékét 130 ezer lejre becsülik. A tüzet szikra okozhatta, amelyet a szél gyúlékony anyagra sodort. 

Szombaton délelőtt egy fürdőszobába bezáródott csíkszeredai férfi kiszabadításához kérték a tűzoltók segítségét. A Hunyadi János utcában lakó 70 éves férfi elesett a fürdőszobában, akit – a tűzoltókkal – a helyszínre kiérkező rohammentő-szolgálat egysége elsősegélyben részesített. 


Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb