Két településen még megoldatlan

78

Az országutak és a megyei utak, sőt Csíkrákos és Csíkszentgyörgy kivételével a községi utak esetében is érvényes szerződések vannak Hargita megyében a téli karbantartásra – derült ki a prefektus szerkesztőségünknek is eljuttatott tájékoztatójából.

Többéves szerződést kötöttek a Multipland Kft.-vel az országutak karban­tar­tá­sára, amely 68 járművel, 4000 tonna sóval és 20 tonna kalcium-kloriddal küzd a csúszós felület ellen – közli az összesítés.
A megyei utakra vonatkozóan is megvannak a szerződések – áll a prefektusi tájékoztatásban, de a megyei tanácstól erre vonatkozó megerősítést lapzártánkig nem kaptunk –, e szerint 69 különféle munkagéppel, 56,6 ezer tonna homokkal és 5248 tonna sóval igyekeznek biztonságosabbá tenni a közúti forgalmat.
A községi utak esetében a helyi tanácsok vagy külső céggel szerződtek, vagy saját erőből biztosítják az utak járhatóságát. Csíkrákos és Csíkszentgyörgy egyelőre kivétel.
– Mintegy 6 km-re rúg azon utak összessége, amelyet takarítanunk kell. A közbeszerzésre egyelőre nem jelentkezett senki. Eddig helyi vállalkozóval megoldottuk a téli karbantartást, a szigorított közbeszerzés ezt most nem teszi lehetővé. De önerőből megoldjuk, és tárgyalni fogunk külső céggel is – közölte Császár Attila polgármester.
Csíkszentgyörgyön legkésőbb holnap írhatják alá a szerződést, a közbeszerzés ugyanis a végét járja, és mivel kicsi a tétel, György József polgármester szerint nem várható fellebbezés.
– Amint nyertest hirdetünk, aznap alá is írjuk a szerződést – mondta lapunknak a községvezető.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.